Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bérszámfejtő végzettség jó...

Bérszámfejtő végzettség jó matematikai érzék nélkül?

Figyelt kérdés

Szép napot!

Tervezgetem, hogy szeretnék még egy képzést elsajátítani a jelenlegi iskolám befejezte után, hogy több lehetőségem legyen munkakeresés szempontjából . Itt a környéken szinte kéthetente meghirdetnek bérügyintéző, bérszámfejtő pozíciót, vidékhez képest elég jó fizuval. Szimpatikus is lenne ez a szakma számomra, valamiért nekem fontos, hogy irodai környezetben dolgozzak majd, illetve sok emberrel ellentétben én szeretem a monoton munkákat, plusz jelenleg jogi iskolában tanulok, így a jogszabályokkal sem lenne problémám.

Egy gondom, illetve kérdésem van ezzel a szakmával kapcsolatosan, hogy gyanítom nem árt hozzá matematikai beállítottság. Én inkább humán beállítottságú vagyok, és a matematika sosem volt az erősségem, az érettségim is 2-es lett. De, ha például megadott, betanult folyamatok alapján kell dolgozni, azzal szerintem nem lenne problémám.

Szóval most olyan emberek válaszát várom, aki tanult ilyen szakon, hogy mik a tapasztalatok, merjek-e belevágni? Feleslegesen nem szeretnék pénzt kidobni egy olyan képzésre, amit félúton abbahagyok, mert kevés vagyok hozzá.

Köszönöm előre is a segítségeket, válaszokat.

23L

2021. júl. 21. 14:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Nincs matek érettségim, bérügyintéző vagyok. :)

26/N

2021. júl. 21. 14:49
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem okozott gondot, hogy nincsenek meg az "alapok"? Vagy mindent újból megtanítottak részletesen?

Illetve még érdekelne, hogy hol tanultál? :)

2021. júl. 21. 14:58
 3/13 anonim ***** válasza:
70%

Nekem pénzügy szakmán volt bérszámfejtés, ott kedveltem meg. Most a TB-t csinálom hozzá.

Én a Pallasnál csináltam az utolsó OKJ-s lehetőségnél. Már csak tanúsítvány jár utána.

Semmi köze a matekhoz. A szabályokat kell tudnod ahhoz, hogy számolni tudj. Összeadás, kivonás, szorzás, osztás és százalék számítás kell. Ennyi.

2021. júl. 21. 15:02
 4/13 A kérdező kommentje:
Akik lepontozzák a válaszolókat, miért nem fűznek hozzá indoklást is, hogy miért gondolják így? :)
2021. júl. 21. 15:38
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Így élik ki magukat :D
2021. júl. 21. 17:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Engem is érdekelne minden ezzel kapcsolatban. Nekem sincs jó érzékem a matekhoz, szintén humán beállítottságú vagyok, de én is látok ezekben a szakmákban lehetőséget. Valóban keresik őket és a fizetés sem rossz. Jól gondolom?

A pénzügyi számviteli ügyintéző tanfolyamot pont emiatt a "félsz" miatt nem mertem elkezdeni anno. Azóta sem kaptam rá választ, így nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a kérdésre.

2021. júl. 21. 23:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Pénzügyi - számviteli ügyintézőn tanultam egyébként, de csak a PÜ lett meg. Akinek kérdése van esetleg vele, az írja meg. Akár ide is.

És december óta csinálom a bér tb-t. Ebből már csak a tb vizsga van.

2021. júl. 22. 07:21
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
Program matekozik, vagy excel-ben a képlet.
2021. júl. 22. 08:10
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

7-es, milyen volt a pénzügyi számviteli ügyintéző tanfolyam, nehéz?

Ez a bér tb milyen? Sok mindkettőben a matek? Mennyi ideig tart a tb tanfolyam? Ilyen területen dolgozol amúgy? Ha igen, mennyit lehet vele keresni? Minden érdekel. Köszönöm hogy válaszolsz! 6-os vagyok

2021. júl. 22. 08:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A PÜSZÜ az számomra a számvitel miatt volt nehéz. Tiszta szabály az egész és rohadtul nem értettem még a könnyebb könyveléseket, mert nekem másképpen lett volna logikus, így a harmadik vizsga után ott hagytam. Nekem pl nehéz volt, oda matek nem kell. Összeadás/kivonás.

A pénzügy meg beseggelős és kész. Ott sokat nem lehet hibázni és a prezentáció vagyis egy "üzleti terv" az, amit elő kell adni, az semmi. Az volt az egyik vizsgafeladat, gondolom most is így van. Én 2016ban vizsgáztam nappalin.

A bér könnyű, tudni kell a szabályokat, mit, mikor vonhatsz le és hogyan vannak sorrendben. Teljesen logikus felépítésű az egész. A TB nehezebb már, komplexebb és most tanulom én is. Kevésbé jön be, mert sokkal több benne a logikai buktató és könnyű elszámolni magad.

Nem ebben dolgozok még, mert júniusban lett meg a bér vizsgám.

Pályakedőket egyébként ritkán keresnek, szóval nem egy jó kiindulási szakma. Szerintem.

2021. júl. 22. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!