Anglisztikán a nyelvgyakorlaton mit szoktatok csinálni?
Ha nyelvgyakorlat alatt a nyelvfejlesztő órákra gondolsz (nálunk nem így hívták, de szerintem ez lesz az), akkor igen, kb. olyasmit takar mint egy átlagos nyelvóra. Nálunk szét volt bontva és volt külön listening, speaking, grammar, writing és reading. Oktatótól is függ, hogy hogyan építi fel a kurzust, de a legtöbb arról szólt, hogy készüljünk fel az alapvizsgára és ehhez az órákon feladatokat oldottunk meg, prezentációt tartottunk, voltak beszélgetős feladatok is (pl. képleírás vagy szituáció). Volt olyan tanárom is, aki mindig kiadott egy rakat házi feladatot, otthon meg kellett oldani és az órán csak ezeket ellenőriztük le, megbeszéltük. Valamint ezeken az órákon rendszeresen írattak velünk teszteket is és voltak különböző feladatok (pl. mint a prezentáció is), ezekre kaptuk végül a jegyünket.
Ha mégsem ezt takarja, akkor bocsi, de nekem ez jut róla eszembe és szerintem valami ilyesmi lehet.
Elte nyelvgyakorlat órákról tudok nyilatkozni:
- a tanártól függ, hogy mi zajlik a gyakorlaton, néhánynál unalmas, csak a könyvet csináljátok, néhánynál dedó… (szóval nézz utána, hogy kihez veszed fel…)
- kicsit valóban olyan, mint a gimis angol
- mi az Advanced Language Practice könyvet használtuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!