Egyetemen ha nem lesz meg a vizsga hogy “estek túl rajta”?
"úgy éreztem hogy értem is az anyagot"
Az kevés. Nagyon kevés. Megérteni az anyagot a 0. lépés, utána meg is kell tanulni. Ha *rengeteg* tanulással nem sikerült magabiztosra elsajátítanod, az azt jelenti, nem elég hatékonyan tanultál. A középiskolában bevált tanulási stratégiák az egyetemen általában nem elegendőek, ezzel sokan kínlódnak az elején, aztán belerázódnak (vagy abbahagyják, ha túl nehéz). Anélkül, hogy tudnánk, mi a szakod, nehéz tanácsot adni, de általánosságban ha nem látod át az összefüggéseket (külön-külön tételekben gondolkodsz), vagy nem tudod a gyakorlatban alkalmazni az elméleti tudásod, az nem lesz elég.
Igen, rosszul fogalmaztam. Értettem és tudtam is az anyagot. Ahogy írtam nem azzal van a probléma hogy nem tanultam. Minden más jegyem ötös vagy négyes egy- két hármasom van.
Csak azt szerettem volna tudni hogy mennyire “gáz” megbukni egyetemen. Vagy hogy más is így van-e ezzel
Nem gáz. Nálunk ez átlagos (mérnök infó). Nekem csak egy tárgy nem lett meg, de emiatt nincsenek rossz érzéseim.
Ha még csak a második féléved, akkor nem hiszem hogy csúszni fogsz emiatt. De majd nézd meg a ráépüléseket a szakodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!