Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemek tanulmányi...

Az egyetemek tanulmányi osztályán általában miért dolgoznak alkalmatlan emberek?

Figyelt kérdés

Hihetetlen mennyire alkalmatlanok.

Jó tapasztalatom még nem volt velük.

Még, most is, amikor végeztem, ezt sem sem tudják normális adminisztrálni.

Legjobb, amior ember már a 4. e-mailt írja a témában és vissza sem böffentenek.

Amikor meg felhívom, felveszik sokadszorra, majd kérdezem miért nem kaptam választ az e-mailekre.Akkor jön flegma stílus.A legutóbb majdnem elküldtem káromkodva jó messzire, de elszámoltam magamban 10 percig és nem tettem.

Pedig csak egy árva dokumentum dokumentum kiállításáról volt szó és azért is könyörögni kell nekik.

Pedig ez a dolguk, ezért kapják a fizetésüket.

ohányozni bezzeg van idejük.

Kár,hogy nem lehet értékelni a TO-t, tuti mínuszba kerülne.

2021. júl. 14. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:
30%
Azért a TO-n dolgoznak, mert normális munkahelyre fel sem vennék őket, olyan hülyék.
2021. júl. 14. 19:45
 2/3 anonim ***** válasza:
92%
Ne általánsoírs, nem jártál az összes egyetemre.
2021. júl. 14. 19:46
 3/3 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem sem szabadna ezt így kijelenteni. A legfőbb probléma szerintem inkább az, hogy feleslegesen túl van bonyolítva az egyetemi ügyintézés. Van rengeteg ügyintéző, mindenféle tanács meg bizottság, ilyen kérelem, olyan kérelem, ezzel alá kell íratni, olyan pecsét kell rá, be kell menni személyesen, ezt el kell küldeni stb., miközben hallgatóként szintén nagyon bonyolult és időigényes felkutatni a megfelelő információkat, kiigazodni ebben az egész útvesztőben, megtalálni a válaszokat a kérdéseinkre vagy éppen azt, hogy kihez kell fordulni a segítségért. Nekem a három év alatt eddig egyetlen egyszer volt dolgom a TO-val, akkor nagyon segítőkészek, kedvesek és készségesek voltak velem. Viszont ez úgy indult, hogy kikerestem és elolvastam a rám, a problémámra vonatkozó részt a TVSZ-ben, majd annak megfelelően cselekedtem és úgy kerestem fel a TO-s ügyintézőnket. Ezt pedig azért emelem ki, mert nekem az a tapasztalatom, hogy sok hallgató ezt nem teszi meg és akkor megy a rohangálás ide-oda, az e-mailezgetés, a mindenféle dokumentumok küldözgetése stb., holott nagyon sok információt meg lehet találni a TVSZ-ben, vagy más egyetemi szabályzatban, honlapokon stb. és így meg lehet spórolni az idegeskedést. Nem mondom, hogy ez minden esetben megoldás, lehet még úgysem kap egyértelmű választ az ember, lehet valami speciális esetről van szó stb., de nekem az a tapasztalatom, hogy érdemes első körben egyénileg felkutatni az elérhető információkat és csak utána fordulni a TO-hoz vagy éppen ahhoz, aki az adott kérdésben kompetens. Ugyanis sok esetben nem is a TO-t kell felkeresni, hanem lehet csak a tanszéki titkárságot, az oktatót stb. Valamint azt se felejtsük el, hogy egy TO-s néni/bácsi nem a Papp Robikával foglalkozik, hanem adott esetben több szaknyi emberrel és biztosan nagyon nehéz lehet mindenkinek az egyéni kérdéseire, problémáira választ adni, mindenkinek segíteni, mindenkit megérteni, mindenkinek kiállítani minden dokumentumot stb. és ez csak a munkájuk egy része. Szóval szerintem azért valamivel megértőbbnek és türelmesebbnek kellene lennünk nekünk, hallgatóknak is. Nem mondom, hogy nem létezik egy lusta, figyelmetlen, bunkó stb. TO-s sem, de azért ne ezt vegyük már általánosnak.
2021. júl. 14. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!