Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tanuljak meg verset...

Hogy tanuljak meg verset elemezni?

Figyelt kérdés
2021. júl. 13. 19:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Őööööö.... oké...

Ezek szerint van valahol egy csaj, aki a verselemzésre izgul? :)

Nincs ezzel semmi gond, mindenkinek vannak piszkos kis titkai :D

2021. júl. 13. 21:32
 12/14 anonim ***** válasza:
Küld el a verset. Elemzem neked!
2021. júl. 14. 05:47
 13/14 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as áruld el hol lesz szükségem a verselemzésre az életben? Sehol! Ez nem alapműveltség. Hanem rohadt jól tudják, hogy nem lehetne az érettségit húzni 4 évig, mégis valamivel el kell tölteni az időt. Beteges, drogos költők verseivel, ráadásul irányított módon, ahogy fentebb valaki leírta, hogy önálló gondolatod sem lehet. Még a másodfokú egyenletre azt mondom szó-szó van értelme, de a koordináta geometriát hasonlóan feleslegesnek tartom. Eltorzult képetek van az alapműveltségről és megértek nagyon sok jelenlegi diákot, hogy abszolút nem érdekli őket a verselemzés csak azért teszik, mert kell, vagy mert kötelező, vagy mert épp elengedhetetlen egy felső oktatáshoz. Én szívből sajnálom. Szerintem sokkal különb dolgokat kellene oktatni magyar órán. Csak, hát az a baj, hogy mindent a politika irányít, és befolyásolja ezt is. Mindenkit megnyugtatok, csakhogy alapműveltséget lássatok, én az államalapító Szent Istvánt is egy pszichopatának tartom, aki tűzzel vassal írtotta a pogányokat, és felnégyeltette Koppányt. Tehát a magyar kultúra bő ezer évvel korábban is le volt maradva az ókori Görögországhoz képest, lásd Szophoklész - Antigoné (testvér eltemetése).
2021. júl. 14. 06:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én emelt magyart csináltam az évben ahova nagyon kellett a verselemzés. Az alapórás tanárom nagyon rossz volt a faktos tanárom pedig már nem tanított verset elemezni mivel "ezt alapórá már tanulni kellett volna". Szóval én úgy csináltam, hogy neten kerestem/ismerősöktől kértem egy ilyen vázlatot ahol le vannak vezetve a verselemzés lépései. Utána egy üres lapra minden vázlatponthoz írtam egy pár gondolatot amit kifejtettem. Egy idő után pedig már ment magamtól. Csináltam olyat is, hogy pl.leelemeztem egy olyan Kosztolányi verset aminek az elemzése fent volt a neten aztán a netest összehasonlítottam a sajátommal. (erre elég jók azok a versek amik a középszintű érettségin vannak, mivel ott a megoldókulcsban van pár vázlatpont amit ki tudsz fejteni) Elsőre valami egyszerűbb költővel kezdj, ne egy Pilinszkyvel mert én rajta majdnem sírtam:D (bár a felkészülés végére megimádtam) Aztán mindenképp nézd át a stílus eszközöket és alakzatokat+a költők életrajzából is nagyon sokat lehet meríteni.

2021. júl. 16. 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!