Milyen felszerelésre lesz szükségem az Egyetemen?

Amit mi használunk:
Toll, füzet (nekem egy félévre max 2-3 kell), laptop, alapvető könyvek, de többnyire könyvtári vagy digitális, a kreatív óráinkra mindenféle kellék, de ez nem jellemző más karokon.

Nekem is az a tapasztalatom, hogy már inkább az a módi, hogy a tanárok digitális formában odaadják a tárgyakhoz szükséges anyagot (pl. nálunk általában a félév elején feltöltik őket a Neptunba és akkor onnan minden hallgató le tudja magának tölteni, de most ugye a digitális oktatás miatt már mindenféle platformokat használnak erre a célra is). Valamint sok könyv elérhető az egyetemi könyvtárakban, ha kell vagy csak szimplán jobban szeretsz könyvből olvasni, tanulni. Persze, ettől függetlenül előfordulhat, hogy valamit meg kell vásárolni (nálunk pl. volt egy tanár, akinek meg kellett venni a könyvét az órájára, de én nem hozzá jártam), de azt úgyis jelzik majd a félév elején és elmondják, hogy hol teheted meg.
A jegyzeteléshez kell füzet, papírlapok vagy laptop, esetleg tablet - ki mit szeret. Én például mindig úgy csináltam, hogy egy füzetet kineveztem jegyzetelős füzetnek (vagy csak szimplán egy mappában hordtam magammal papírt), azt hordtam magammal az órákra és otthon szépen átírtam a jegyzeteimet külön-külön füzetekbe. Ez időigényes volt, de szerettem, hogy az órai jegyzetemet össze tudtam vetni esetleg más jegyzettel/ppt-vel/könyvvel stb. és nem kellett kapkodni, átláthatóbb, logikusabb jegyzetet tudtam így írni, amiből én könnyebben tanultam. Ezt is kitapasztalja az ember, hogy neki hogyan a legjobb.
Kell pár toll vagy valami íróeszköz, tolltartó, táska, de amúgy semmi extra.

Jegyzeteléshez füzetek (első félévben 2 telt be, most majdnem 5😅), tollak, kiemelők, post it-ek, vagy épp laptop/tablet. Nekem a füzetes dolog vált be, de tényleg kinek mi.
Szeretem színkódolni a tananyagot, címekhez, alcímekhez és kulcsszavakhoz különböző színeket használok. A fontosabb/problémásabb részekhez használom a post it-et.
Idén voltam elsős, és eddig 2 tárgyhoz vettem könyvet, a többinél nem volt indokolt, mert vagy nem kellett hozzá, vagy pedig megkaptuk az egészet, vagy töredékét pdf-ben. Az órai anyagokat is órák után már fel is tették, szóval nem kellett sokat várni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!