Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nem érdemes ma már...

Tényleg nem érdemes ma már egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy MOST, aki valamilyen szakot tanul, annak több esélye van munkát találnia. Meg hogy annyi kitanult, egyetemen végzett ember van ma az országban hogy nem találnak már munkát. Na de én mit csináljak? Mert nagyon jó tanuló vagyok. 8-os leszek amúgy. Ne tanuljak sokat? :S
2010. aug. 26. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemen/főiskolán is valamilyen szakot tanulsz, magasabb szinten. Ez által több lesz a lehetőséged, hogy elhelyezkedj és több lesz a fizetésed is.

Most hiány van a két kezi munkásokból (gázszerelő, villanyszerelő stb.) Gondolom ilyesmi nem szeretnél lenni:) Én azt mondom, ha okos vagy, mindenképpen használd ki a tudásod, és tanulj keményen valamit, ami érdekel, ugyanis (most tapasztalom a munkahelyen) hiába végzel pl a Corvinuson, ha hülye vagy, akkor ki fognak rúgni a cégtől. Ilyen eszedbe se jusson, hogy ne tanulj sokat! Később fogod érezni, hogy mennyit ér a tudásod és majd büszke lehetsz magadra!

2010. aug. 26. 19:40
 2/3 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ... pl jogászokkal dunát lehet rekeszteni, ráadásul protekció nélkül lehetetlen elhelyezkedni a szakmában. De pl természettudományokkal foglalkozó emberekből kevés van (fizika, kémia, biológia...). De egyébként még most csak 8-os leszel, ráérsz még gondolkozni (2 évet legalább)
2010. aug. 26. 21:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez itt a baj, hogy a nagyon jó tanulók megkérdezik, hogy akkor most ne tanuljanak-e, vagy mi van, közben meg azok, akik a kétszáz pontot alig tudják összekaparni, egyetemre mennek.

Vannak, akik jobban tennék, ha ahelyett, hogy erőltetik, ami nem megy, keresnének maguknak valami hiányszakmát. De ha tényleg jó tanuló vagy, szerintem csak akkor add ilyesmire a fejed, ha tényleg ez az, amit csinálni szeretnél, ez tesz boldoggá. Ha nem, akkor tűzz ki magadnak egy célt, és ha tényleg tehetséges és okos vagy, sokat tanulsz, akkor nem lesz gond, hidd el. A telített szakokon sok az átlagos diák, de a kiemelkedőket ott is elkapkodják.

Jah és még egy kis lerágott csont a végére: ne (csak) azért tanulj, hogy legyen munkád, sokkal jobban fog menni, ha élvezed is.

2010. aug. 26. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!