Hogyan kell felvenni a tárgyakat Neptunon keresztül, mennyit, stb?
A gyakorlati hogyanját értem.
Azt nem tudom, és az egyetem sem tájékoztat semmiről, a honlapon sincs fenn, hogy pl. hány tárgyat kell felvenni, amelyik tárgy mellett nem szerepel kiírva, hogy hány kreditet ér, az mennyit ér?
A kötelezően választható tárgyak közül hányat kell választani...?
A félév megnevezés azt jelenti, hogy hány féléven át tanulandó, vagy azt, hogy hányadik félévben vedd fel...?
...és az egyetemtől nem jönnek a válaszok, nem találom sehol, és holnap délelőtt meg fel kell vennem a tárgyakat egyedül. :S
Előző vagyok.
A félév megnevezés azt jelenti, hogy hányadik félévben ajánlott felvenned. Kötelezően választhatót annyit kell felvenned, hogy meg legyen belőle az előírt kredit mennyiség (ált. 10-15).
Ha elsős vagy, akkor az egyetem automatikusan felveszi neked az órákat. Arra figyelj, hogy minden félévben kb. 30 kreditnyi tárgyat vegyél fel.
Köszi...
Nézem a linkelt táblázatot...
Ennyi a kötelező?
Ez így rengeteg tárgy, vagy ezek közül csak az alapozó ismereteseket muszáj felvennem most, vagy hogy?
Ez ugye nem lehet mind 1. félév...?
OMG egyetemistaként egy táblázatot illik tudni értelmezni...
Ott van egy olyan oszlop, hogy ajánlott félév. Az első féléves tárgyakat vedd fel.
A tanterv az optimális haladási ütemtervet mutatja, amitől el lehet réni, de nagyon nem érdemes (félévente 30 kredit). A kötelező tárgyakat értelem szerűen kötelező teljesíteni, emellett vanna kötelezően választhatóak, ezek közül -megintcsak értelem szerűen- kötelezően választanod kell, és ismétcsak oda van írva, hogy 17kredit teljesítése kötelező ezek közül. Emellett vannak szabadon választhatóak is.
Ezeket mindenképp vedd fel, ha az egyetem nem tette meg (ha elsős vagy, akkor automatikusan felveszik neked a kötelező tátgyakat az első félévben): bevezetés az irodalomtudományba, bev. a nyelvtudományba, retorika, régi magyarországi irodalom, irodalomtudományi proszeminárium.
A kötelezően választhatók közül pedig azt vedd fel, ami a leendő szakirányodhoz szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!