Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matek BsC anyaga lefedi a...

A matek BsC anyaga lefedi a mérnöki BsC-k matekját teljesen?

Figyelt kérdés
2021. júl. 1. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

BSc = Bachelor of Sciene, nem sCience.

És igen, matekon megtanulsz mindent, amit egy mérnöki szak matekján tanítanak, ez alap. És nyilván ennél sokkal többet is.

2021. júl. 1. 22:34
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Az előzőt cáfolom, nem.

Annyira tág tudomány a matematika, hogy nem mindenről ejtenek szót, biztosan kimaradnak tételek, amit mondjuk mérnökként feltétlen tudnod kell és ezért ott meg leadják.

Én matematika bsc-t végeztem, villamosmérnök ismerősömnek adtak le pár dolgot, amit mi nem vettünk.

2021. júl. 1. 22:37
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

#2 vagyok

Azt azért hozzá kell tennem, hogy a nagyon nagy részét azért tanulják természetesen matek bsc-n.

2021. júl. 1. 22:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen terület van, amit matekon nem adnak le?

Nekem annyi a tapasztalatom, hogy amikor mérnökként a matekos ismerőseimmel beszélek, nekik minden amit mi tanultunk matekból, az teljesen alap. Nyilván nem mentem végig a tananyag 100%-án, de azért a válaszod meglepett.

2021. júl. 1. 22:41
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Most erre nem pontosan emlékszem, tételek közül pl tuti volt.

Egyébként az ok az lehet, hogy a mérnöki matek egy ilyen összeollózott valami, míg egy matek bsc-n igyekeznek a "nulláról", tényleg rendesen felépítve leadni az anyagot, minden mélységével együtt (jó esetben).

Egyszerűen más a tanrend.

Azt persze én is mondtam, hogy nagyrészt azért valóban leadják matek bsc-n is azokat, amikről egy mérnök hall.

2021. júl. 1. 23:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Elfogadják mérnökin a matek BSc-ről a tantárgyakat, ha igen, mind?
2021. júl. 1. 23:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6: Nagy valószínűséggel egy matematika BSc után a mérnöki alapképzésen egyetlen matematikai tárgyat sem kell felvenned. A kreditátvitelhez az a szabály, hogy felmentenek azokból a tárgyakból, amelyek hivatalos tematikájának a 75%-át a korábbi tanulmányaiddal lefedted. Ez egy matek BSc-vel a zsebedben gyakorlatilag garantált. De a hivatalos kreditátviteli eljáráshoz attól az intézménytől, ahol a matek BSc-t szerezted, hitelesített (aláírt, pecsétes) tematikákat kell beszerezned.
2021. júl. 2. 08:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 Ha ez a kérdés, akkor igen.
2021. júl. 2. 15:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen,köszi.
2021. júl. 2. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!