A matek BsC anyaga lefedi a mérnöki BsC-k matekját teljesen?

BSc = Bachelor of Sciene, nem sCience.
És igen, matekon megtanulsz mindent, amit egy mérnöki szak matekján tanítanak, ez alap. És nyilván ennél sokkal többet is.

Az előzőt cáfolom, nem.
Annyira tág tudomány a matematika, hogy nem mindenről ejtenek szót, biztosan kimaradnak tételek, amit mondjuk mérnökként feltétlen tudnod kell és ezért ott meg leadják.
Én matematika bsc-t végeztem, villamosmérnök ismerősömnek adtak le pár dolgot, amit mi nem vettünk.

#2 vagyok
Azt azért hozzá kell tennem, hogy a nagyon nagy részét azért tanulják természetesen matek bsc-n.

Milyen terület van, amit matekon nem adnak le?
Nekem annyi a tapasztalatom, hogy amikor mérnökként a matekos ismerőseimmel beszélek, nekik minden amit mi tanultunk matekból, az teljesen alap. Nyilván nem mentem végig a tananyag 100%-án, de azért a válaszod meglepett.

Most erre nem pontosan emlékszem, tételek közül pl tuti volt.
Egyébként az ok az lehet, hogy a mérnöki matek egy ilyen összeollózott valami, míg egy matek bsc-n igyekeznek a "nulláról", tényleg rendesen felépítve leadni az anyagot, minden mélységével együtt (jó esetben).
Egyszerűen más a tanrend.
Azt persze én is mondtam, hogy nagyrészt azért valóban leadják matek bsc-n is azokat, amikről egy mérnök hall.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!