Üdv, valaki jelentkezett már úgy Programtervező Informatikus szakra hogy középiskolában a matekja 2-3 között volt? És persze középszinten rakta a matek érettségijét?
# 1/2 Időpont ma 18:00
Ha nem a matek a nehéz, akkor miért a matekon bukik el mindenki? Legalábbis az ELTE-n.
Kérdező:
Rengeteg a matek. Nem az eredményed a gond, hanem inkább az, hogy láthatóan nem ültél előtte eleget. Egyetemen egy hét alatt több matekod lenne mint középsuliban egy hónapban. 2-3 közötti matekkal ez szerintem bőven sok lenne neked.
És 3-5 ilyen féléved lenne, nem csak "áh, egyszer túlélem".
Azért, mert az első ZH-ig ami a 7. héten szokott lenni mindenki elég kényelmes, és ha az első ZH-d nemtanulás miatt 0-1-2 pontos lesz, akkor már szinte behozhatatlan a hátrányod, mert emészteni kell és nem biztos hogy az új anyaggal párhuzamosan is sikerülni fog.
A matek úgy több, hogy nem csámcsognak rajta annyit, heti 5 nap hanem van heti egy gyakorlat ahol leadják, hogy na ezek a típusfeladatok ezeket tessék begyakorolni, kövi órán röp zh ahol lehet pontokat vadászni a félévhez. A gimis matek tényleg babának fog tűnni, de el fogják magyarázni, hogyan kell megcsinálni. Van még előadás is ahol a feladatok elméleti hátterét mutatják be. Nekünk nem volt katalógusos, én meg nem nagyon értettem belőle semmit úgyhogy októbertől már nem jártam rá be.
Egyébként rengeteg az internetes segédanyag, és tényleg sokat segítenek, ha valaki tudja használni a google-t.
A szakmai tárgy szerintem pont ezért nehezebb, mert ha saját jegyzetből nem tudod megcsinálni, a tankönyv érthetetlen, és a haverok bölcsészkarra járnak akkor buktad a beadandót, gyakorlatilag már szeptember végén ki lehet hullani a tárgyból. És akkor még ott a beugró is ahol ha szívatós a tanár simán összejönnek a hiányzások az aláírás megtagadásához. Mondjuk mi 5 kérdéses marha nehéz tesztet kapunk (20/4 arány), másik gyakvez meg csak ááá úgyis tanultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!