Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Otthagynátok az egyetemet?

Otthagynátok az egyetemet?

Figyelt kérdés

Orvosi, 1. év

Egész jól ment az első év de közben a páromhoz húz a szívem. Online oktatás alatt vele laktam, és annyira jó volt, mint egy örök nyaralás. Viszont az egyetem sokszor csak szenvedést okozott,néha valami boldogságot.

Rosszul vagyok ha arra gondolok hogy még 5 évet kell tőle külön élnem, az összeköltözés sem lehetséges mert 1 éve vett házat, és mindegyik orvosi egyetem kiesik a vonzáskörzetéből. Nem tudom mit tegyek, kicsit amúgy is később kezdtem az egyetemet (23) és ő idősebb nálam, szóval szegény 35 éves lenne amikor én kiesnék az iskolapadból. Támogat mindenben, számára az a legfontosabb hogy én boldog legyek. De jelenleg az orvosi nem éppen tesz boldoggá.

Valaki hasonló cipőben?

2021. jún. 23. 15:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lesz hiányérzeted, miért ne?

Bár én azt látom a családanyákon, hogy az orvosi ugyanannyira fárasztó. Szülnek 3 gyereket, elpilled a testük, a nemalvastol egyfolytában fáradtak, a kapcsolat is nehezebb lesz. Én mindenképp az orvosit választanám, mert ha fáradt és kiegett leszek, legalább legyen egy nagyobb cél benne

2021. jún. 24. 07:59
 12/23 anonim ***** válasza:
59%
Ezzel a mentalitással minek kezdtél bele az orvosiba?
2021. jún. 24. 11:19
 13/23 anonim válasza:
Milyen messze van a párodtól az egyetem? Abszolút nem oldható meg hogy onnan járj be?
2021. jún. 24. 11:54
 14/23 1Léna ***** válasza:
27%

Ha nő vagy és családot is szeretnél akkor valóban át kell gondolni, hogy hogyan tervezitek, hogyan képzeled a diploma után a munka és a család összeegyeztetését. Milyen feladatmegosztással müködne? Lehet, hogy ez a tovább gondolás segít az aktuális kérdésed megválaszolásában.

Minden megvalósulhat amit el tudtok közösen képzelni, amiért közösen megteszitek ami szükséges.

Sok sikert!

2021. jún. 24. 22:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Pont a saját életed példája igazolja, miért fontos, hogy legyen egy jó végzettséged, amivel a saját lábadon állsz. És ha megvan az álomszakmádra a lehetőség, akkor miért is ne az lenne? Ne adja Isten, de a te pároddal is történhet valami, és akkor te ott maradsz a feladott álmaiddal...Nekem egy évfolyamtársam annó otthagyta az egyetemet, hogy elmenjen anyának, 2 gyerekkel maradt magára, hogy válás vagy tragédia miatt, igazából nem tudom. De most egyedülálló anya 2 gyerekkel, aki most így folytatja az egyetemet. Becsülendő benne, hogy az eredeti álmát valósítja meg, miközben anyaként is helytáll két gyerekkel. Egy másik évfolyamtársam utolsó évben szült, őt is elhagyta azóta a párja. Sajnos a mai világban a kapcsolatokra nem lehet alapozni, annyira alap, hogy a legnagyobb szerelemnek vége lesz, és otthagyja egyik a másikat. Egy nőnek sem szabad feladnia az álmait a rózsaszín köd miatt, mert aztán ő lesz az, akinek el kell tartania egyedül a gyerekeket, vagy megélhetési problémái lesznek, ha mindent feladott a férfiért. Az miért nem merül fel, hogy ő kiadja a házat, és esetleg ő költözik hozzád átmenetileg, ha annyira fontos az együttlétetek?
2021. jún. 25. 17:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalon karrier az első, párkapcsolat csak utána.

Az legyen a szemed előtt, hogy önállóan is el tudd magad tartani úgy, hogy normális életet élhess. Ne akard mással eltartani magad, még akkor sem, ha a családalapítás a cél és van párod.

Emberek jönnek-mennek az életedben. Sosem tudhatod, hogy 5 év múlva együtt lesztek-e még. Na és ha addigra már lenne 1-2 gyereked, akiket egyedül kellene nevelned, akkor mit teszel?

Ha van egy jó végzettséged, ami értelmes fizetést ad, akkor történhet bármi, földönfutó már nem leszel. Na pont emiatt ne hagyd ott az egyetemet.

2021. jún. 25. 18:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk nem örülnék, ha a párom miattam adná fel az álmát, ez olyan dolog, ami ha nem is most, de később lehet, hogy rám lesz kiabálva
2021. jún. 26. 11:35
 18/23 anonim ***** válasza:
Én idén jelentkeztem orvosira, és nem olyan rég találtam meg életem szerelmét. Rengeteg mindenben segít, viszont én is épp így érzek, egy álom vele az élet és semmi kedvem szenvedni az egyetemen, már most a váltáson gondolkodom, bár mindenképp szeretném megpróbálni. Nálunk annyiból egyszerűbb a helyzet, hogy mi harmadévben már összeköltöznénk. Fogalmam sincs mit tegyek, de ahogy mondják, első a tanulás, még ha néha nem is úgy érzi az ember.
2021. jún. 28. 15:54
 19/23 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy. Képzeljétek el, a Covid alatt én is ugyanúgy voltam, mint a kérdező, meg az utolsó válaszoló. Aztán el kellett mennem egy hónapra külföldre, és már a 10. Nap megcsalt. Én már sose fogom ezután a szerelmet választani, a diplomám lesz a párom
2021. jún. 29. 15:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A diplomád nem fog soha elhagyni. Most a rózsaszín ködtől nem látsz tisztán, de hidd el, hogy egy egész életen át bánnád. Olyan dolgok történetnek, amire soha nem gondolnál, lehet holnap már vége a kapcsolatnak. Ráadásul ha az én párom miattam hagyná ott az egyetemet, akkor el is zavarnám, mert úgy érezném,hogy rámakaszkodik és nincs élete rajtam kívül.ez elég szánalmas lenne
2021. jún. 29. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!