Egyetemen idén átsorolhatnak önköltségesre, vagy a tavalyi szabályok érvényesek?
Figyelt kérdés
Tavaly ugye nem lehetett átsorolni tanulmányi átlag alapján embereket önköltségesre, és azt olvastam, hogy az egész 2020/21-es tanévben sem lehet, viszont idén még nem találtam erről hivatalos információt, ez egyetemenként változó lehet?2021. jún. 18. 17:00
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettek!
Még annyi, hogy akkor az átlag számítás, hogy megy ilyenkor?
1. Pl. 3.5 az első félévem súlyozottja, és 2.9 a második súlyozottja. (3.5+2.9)/2=3.2?
2. A kettő félévben felvett összes tárgyból veszik a súlyozott átlagot.
2021. jún. 18. 19:34
13/15 A kérdező kommentje:
Még egy utolsó kérdés :D, átolvasgattam egy pár kérdést és cikket a súlyozott átlagról és a legtöbb helyen azt írták, hogy a bukott (azaz elégtelen) tárgy nem is számít bele a tanulmányi súlyozott átlagba ami alapján ki szórják az embereket államiról, ez mennyire igaz, vagy ez változhat Egyetemenként?
2021. jún. 19. 00:54
14/15 anonim válasza:
Ez igaz. Ismerek olyat, aki emiatt direkt bukik. Csak majd megszívja a végén a kredittúllépéssel.
15/15 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Mondjuk szerintem 3-4-5 kredit túllépést inkább kifizetek, mint a maradék 3 félévemet önköltségesen :D.
Köszönöm mindenkinek a választ, most már mindent tudok amit ember csak tudhat az átsorolásról és a súlyozott tanulmányi átlag számolásáról.
2021. jún. 19. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!