Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem vagyok biztos a szakban...

Lonelyanimefanboy kérdése:

Nem vagyok biztos a szakban amin vagyok, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
11.-be megyek jövőre, szóval gondolom esélytelen a szak váltás már, de nem érzek akkora szenvedélyt az informatika(szoftverfejlesztő) iránt, mint 2 éve jelentkezésemkor hittem, lehet azért mert jobban megismertem a szakmát, viszont ezzel párhuzamosan más szakmák iránt sincs nagyon érdeklődésem és valószínűleg, azért mivel nem ismerem őket, de biztos vagyok benne, hogy valamihez lenne, valaminek muszáj lennie. Hogy jöhetnék rá és ha rá is jövök valaha, csak úgy elindulok azon az úton?

2021. jún. 16. 10:00
 1/2 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem érettségi után hagyj ki egy évet, és szánj időt arra, hogy ezt kitaláld.

Valamint nézegesd sokat a felvi.hu szaklistáját, alaposan, hátha ott megtetszik valami.

Ha van rá lehetőséged/igényed akkor akár külföldi egyetemek oldalát is érdemes megnézni.

Sok sikert, rengeteg időd van még! :)

2021. jún. 16. 10:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem is most már maradj ott, és próbálj meg rájönni, hogy milyen tantárgyak mennek könnyen, vagy miket szeretsz egyáltalán.

Az #1 válaszoló jókat írt, esetleg személyiségtesztet is csinálhatnál, ha nagyon nem tudod az utadat elképzelni. A felvi.hu-n is tudsz tesztet csinálni, ami felsorol neked jó pár szakot, ami hozzád illik.

Sokan nem tudják még ilyen idős korban, mit akarnak majd dolgozni, ezzel nincs semmi gond. Nagyon jó, hogy ez foglalkoztat, és majd meg fogod találni az utad. :)

2021. jún. 16. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!