Informatikusok, akiknek "csak" OKJ-je van! Mennyit kerestek nettó? Melyik megyében? Gyermek nélkül.
Nekem van több is kitéve LinkedIn-en. Egyrészt nem tennéd ki, ha nem normálisan nézted volna végig, mert interjún kiderül és hiteltelenné válsz.
Másrész diploma sem ér semmit, ha nem ismered azokat az eszközöket, amiket az adott cég használ.
PhD már túlzás.. Amúgy az én tapasztlatom, hogy KKV-knél sokkal családiasabb, rugalmasabb és megbecsülnek. Míg a Multiknál rádrakják, hogy így és úgy dolgozz, és ha hangot akarsz adni valaminek, ok meghallgatnak, de magas szintre már nem ér el. Kétszer dolgoztam multinál, de köszi, nem kérek belőlük.
Persze velük dolgozni más, mikor számlázol nekik 40-50ezer Ft/mérnökórát (persze ez nem a fizud) és közben úgy dolgozol, ahogy akarsz.
Nem tulzas, elonynek irtak (ami nyilvan nem kovetelmeny), de egy olyan pozira linkedIn szerint tobb szazan jelentkeztek, ugyhogy atgondolando az elony mennyire kovetelmeny :)
Egyebkent en forditottjat tapasztaltam. Kis KKV-nal ment a micr-management (timesheet, orara lebontva stb.), managerek hivogattak siman (ceges telefon volt) estenkent, akar hetvegen is... Aztan meg sem becsultek. :) Ja de, amikor leleptem multiba dupla annyi fizetesert, amikor naluk felvetel freeze volt.. Na akkor kapkodhattak mar. :)
Ezt sajnos nem tudom, nem szeretnék hülyeséget mondani. Viszont a privát véleményem az az, hogy a programozó fizetés nem feltétlen annyival több kint a megélhetéshez képest, amiért megérheti idegen országban letelepedni hosszútávon. Kivéve persze ha ilyen jellegű ambícióid vannak, kalandot keresel stb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!