Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lerontja a korrigált kreditind...

Lerontja a korrigált kreditindexem, ha szabadon választható tárgyat nem teljesítek?

Figyelt kérdés

Év elején felvettem egy szabvált, de rájöttem, hogy nem tudom teljesíteni, annyira nem is érdekel, viszont 3 kreditet adott volna.

Ha vizsgát sem veszek fel, nem foglalkozom vele, akkor is le tudja rontani a korrigált kreditindexem, ami alapján kapnám az ösztöndíjamat?

2021. máj. 30. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy le.
2021. máj. 30. 17:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Azért merül fel a kérdés, mert szabadon választható, és nem megbukok rajta, hanem nem csinálom meg. Tehát nem kötelező teljesíteni.
2021. máj. 30. 18:02
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

A szabadon választható nem azt jelenti, hogy nem is kötelező teljesíteni... Ha felvetted, és nem teljesíted, az bizony rontani fogja az átlagod.

Nem tudom, hova jársz, de ezt van ahol elhagyott tanegységnek hívják, és rosszabb, mintha rendesen megbuknál belőle, hiszen ha nem teljesíted, nullás szorzó lesz benne, még inkább rontja az átlagod.

2021. máj. 30. 18:15
 4/11 A kérdező kommentje:

Dehát benne van a nevében, hogy *szabadon választható*, nem kötelezően választható, szerintem egészen jogos a feltevésem... Másik kettő szabadon választottat is felvettem, amiket tudtam is teljesíteni, ezt nem.

Elég furcsán van összerakva a rendszer, ha egy olyan tantárgy rontaná le "csúnyán" az átlagom, amit nem is szükséges felvennem, csak azt hittem képes leszek teljesíteni a többi mellett, de mégsem.

2021. máj. 30. 18:26
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Igen, de ezzel arra akarnak "rávenni", hogy felelősséggel vegyél fel tárgyakat (amit teljesítesz is), amit meg nem fogsz, akkor miért vennéd föl? Tény, hogy érdekes rendszer, de szerintem ennek pl. ez az oka.
2021. máj. 30. 18:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Inkább kifizetnék valami féle pár ezres büntetést, mintsemhogy emiatt ne lehessen tanulmányi ösztöndíjam.. Talán ez is az oka. :D
2021. máj. 30. 18:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Menj el megbukni akkor jobban jársz
2021. máj. 30. 19:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szabadon választhatod, hogy felveszed e. Te azt választottad, hogy igen.
2021. máj. 30. 19:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vannak szakok, ahol meg is van adva a képzési tervben, hogy X darab szabadon választható kreditet meg kell szerezni a tanulmányok során. Na, ha valaki csak felveszegeti ezeket az órákat, de nem teljesíti (=nem szerzi meg a krediteket), akkor addig nem fog diplomát kapni, ez ilyen egyszerű.
2021. máj. 30. 19:10
 10/11 A kérdező kommentje:

8: Azt választottam, felveszem, és? Miért nem számít bármelyik szabvál kevesebbet a kreditindexbe? Legyen akár az érdemjegy ötös, vagy egyes. Vagy akkor miért nem nevezik kötelezően választhatónak?

9: Tudom, azért kösz, másik két szabválomat remekül teljesítettem ebben a félévben.

2021. máj. 30. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!