Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudnék mégis vizsgázni?

SomRobroy kérdése:

Hogy tudnék mégis vizsgázni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy végzős hallgatóként felvettem egy szabadon választható tárgyat, amit előttem már egy szaktársam is felvett. Ő azt mondta, hogy az előadáson a részvétel nem kötelező, nincs jelenléti ív. Ezt tavalyról változott, és idén már jelenléti ívet vezetett a tanár. Így ugye nem jártam órára, és erről nem tudtam, jött is a neptun üzenet, hogy nem vizsgázhatok. Ez nem is lenne akkora gond, ha nem végzős hallgató lennék, és ez a kettő kredit hiányozna még a diplomámhoz.

Járt már valaki hasonló cipőben, és van-e valami tippe? Van-e rá bármi mód, hogy még is vizsgázhassak, és ne keljen még 1 szemesztert járnom 2 kreditért? Dékáni kérelem esetleg valamilyen meggyőző indokkal?

2021. máj. 28. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Mire hivatkozva dékáni kérelem? Hogy lusta voltál még az első előadáson is részt venni? Hogy egész félévben szartál az egészre, nem is beszéltél a csoporttársakkal sem?

Üdv a való világban.

2021. máj. 28. 20:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet, hogy egy teljes féléven át nem tudtad meg, hogy kötelező a részvétel? Még ha így is lenne, akkor is benéznék néhány órára, hogy kiderüljön, mennyire szükséges a gyakori részvétel - nem a katalógus miatt, hanem hogy később sikeresen vizsgázzak belőle.

Teljesen egyet tudok érteni az #1-es hozzászólóval, és ne haragudj, de ezt most megérdemled, mert ez a saját lustaságod volt. Mindenesetre remélem azért valahogy mégis meg tudod oldani.

2021. máj. 28. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a tanárnak kéne elmagyarázni a problémát.
2021. máj. 28. 21:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tanárnál érdemes próbálkozni, bár nem az első eset leszel akinek azt mondja, hogy nem. Első órákra én is mindenhova bementem, hogy tudjam mi a helyzet, honnan szedem össze a tananyagot, lásson a tanár stb... Ez így utólag szinte 100% bukta, de lehet meg lehet beszélni a tanároddal, de én nem reménykednék sokat.
2021. máj. 29. 09:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt semelyik tanár se veszi jó néven szerintem, hogy "Elnézést hogy nem jártam órára, nem tudtam hogy kötelező"... :D Komolyan nem szólt egyik csoport társad sem, hogy be kell járni/online kötelező óra van? Hogy és miből akartál vizsgázni ha azt se tudtad eddig miről lehetett szó?
2021. máj. 30. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Megoldódott a dolog?
2021. máj. 30. 17:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Nos látom mindenki nagyon nekem esett, ezért leírok még néhány információt. Tehát Coospace rendszeren a követelményeknél nem szerepel, hogy az előadások látogatása kötelező, és az első órán történő megbeszélésen sem hangzott el, amin ott voltam. Ezen kívül még 4 órán ott voltam, de nem szivesen járok olyan órára, ahol a diáról olvasnak fel, és utána feltöltik azt a fórumra.

Nos ugye ezek után jött a tanár, hogy az előadások látogatása kötelező, és 6 hiányzás engedélyezett csak. Most már elkerülhetetlen, hogy elmondjam, amúgy a SZTE-ről van szó, ahol ugyebár a tanulmányi és vizsgaszabályzatot egy 2016-os és 2017-es Dékáni Intézkedéssel módosították, pont az előadás látogatására vonatkozó 8. pontot. Az új szabály szerint a tánárnak kötelező az első két hétben feltölteni a követelményeket a Coospace az óra színterére, aminek a tánár nem tett eleget. Ezért is pattogok annyira, mert amúgy hagynám, ha a képzés közepén járnék, de így, hogy ez az egyetlen tárgy amiből még vizsgát kell tennem ahoz hogy záróvizsgázni tudjak, így nem. Nem szeretnék még 1 szemesztert járni 1 tárgyért.

2021. máj. 31. 19:04
 8/8 anonim ***** válasza:
És most hogy áll a dolog?
2021. jún. 1. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!