Tényleg van olyan hogy valaki egy olvasat vagy hallás után megjegyzi a tanulnivalót?
Olyan nincs.
Olyan van, hogy valaki meg tud jegyezni dolgokat. De ez nem jelenti azt, hogy meg is érti.
Van ilyen. Én nem ilyen vagyok, de azért gimiben bőven elég volt ennyi. Elolvasom, egyszerű, látom az összefüggést, tudom. Kész. A legtöbb tárgynál ment, de persze azért nem olyan hatalmas mértékben, pl verset nem egy olvasásra tanultam, hanem 2-4 soronként elolvastam 2-3 szor, felmondtam, elolvastam még egyszer, hozzáolvastam a következőt és így tovább. De a legtöbb esetben, ha figyeltem órán, nem esett nehezemre ötösre felelni a következőn bármilyen tanulás nélkül.
De pl ha matekon bebizonyítottunk valamit, akkor az megmaradt.
Általánosból pedig rengeteg dologra emlékszem, memoriterekre is. Nem fontos órai játék memoriterre is 2.osztályos koromból. (Szolfezs, és random ritmus volt, azóta nem hallottam sehol, tényleg csak egy játékos gyakorlat volt, de pontosan emlékszem rá)
Matekon is amíg nem kaptam egy ambiciózus szuper faktos tanárt, semmi nehézségem nem volt. Utána már kellett készülni, de azt meg szerettem. Ha egy órát foglalkozunk egy bizonyítással, még szép, hogy megjegyzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!