Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan hogy valaki...

Tényleg van olyan hogy valaki egy olvasat vagy hallás után megjegyzi a tanulnivalót?

Figyelt kérdés
Elmondja valaki, megjegyzi. Elolvassa egyszer, megjegyzi. Úgy hogy ötösre lefelel belőle.
2021. máj. 28. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
28%

Olyan nincs.

Olyan van, hogy valaki meg tud jegyezni dolgokat. De ez nem jelenti azt, hogy meg is érti.

2021. máj. 28. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Hali, tényleg van ilyen. Nekem is ilyen a memóriám, szóval ezzeé tanúsíthatom a dolgot :D. A gimit úgy jártam le, hogy szinte egyszer sem tanultam semmire.
2021. máj. 28. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen. Én nem ilyen vagyok, de azért gimiben bőven elég volt ennyi. Elolvasom, egyszerű, látom az összefüggést, tudom. Kész. A legtöbb tárgynál ment, de persze azért nem olyan hatalmas mértékben, pl verset nem egy olvasásra tanultam, hanem 2-4 soronként elolvastam 2-3 szor, felmondtam, elolvastam még egyszer, hozzáolvastam a következőt és így tovább. De a legtöbb esetben, ha figyeltem órán, nem esett nehezemre ötösre felelni a következőn bármilyen tanulás nélkül.

De pl ha matekon bebizonyítottunk valamit, akkor az megmaradt.

Általánosból pedig rengeteg dologra emlékszem, memoriterekre is. Nem fontos órai játék memoriterre is 2.osztályos koromból. (Szolfezs, és random ritmus volt, azóta nem hallottam sehol, tényleg csak egy játékos gyakorlat volt, de pontosan emlékszem rá)

Matekon is amíg nem kaptam egy ambiciózus szuper faktos tanárt, semmi nehézségem nem volt. Utána már kellett készülni, de azt meg szerettem. Ha egy órát foglalkozunk egy bizonyítással, még szép, hogy megjegyzem.

2021. máj. 28. 19:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Bizonyos savant szindrómás emberek ilyenek.
2021. máj. 28. 20:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem olyan ritka ez.
2021. máj. 28. 20:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék hogy gondolkodik egy ilyen ember. Nekem nagyon nehezen megy a tanulás.
2021. máj. 28. 20:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én hallás után nagyon könnyen megjegyzek nagyon sok mindent, de csak ha értelmesen van elmagyarázva. Olyankor viszont (cáfolva az első válaszolót) bizony meg is értem, nem csak megjegyzem.
2021. máj. 29. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!