Van értelme PhD-re mennem ha tudom , hogy a versenyszeférában szeretnék dolgozni?
Vagy ez ott nem jelent semmit?
Mert akkor 4 év tabulás kuka.
Nem, a versenyszférában csupa hülyék dolgoznak, akik közül senki se tesz phd-t, mert tökfölösleges. A tudás semmivel sem tesz reátermettebbé, talpraesettebbé, okosabbá, csiszoltabbá senkit a másiknál, a megszerzett ismeret semmiképpen sem növeli az előnyödet egy szemernyit sem a versenyszférában másokkal szemben. Ki hallott már olyanról, hogy egy feltalálónak, cégvezetőnek, tanácsosnak, orvosnak, ügyvédnek vagy hasonló kaliberű embereknek phd-ja legyen?
(sarcasm)
Én matematikusként végeztem és programozóként kezdtem dolgozni. Évekig dilemmáztam, hogy visszamenjek-e doktorizni. Nem mentem. Egyelőre nem bántam meg, de minden bizonnyal nagyon sok téren másként alakult volna az életem.
Amúgy meg te látod, hogy a te szakmádban mi haszna van.
Kérdező, megírnád, hogy milyen szak?
Pl. ha vegyész v. gyógyszerészként végeztél, és elmész a versenyszférába pl. egy gyógyszergyárba kutatni - ott bizony jól mu7tat a Phd.
Hát jogászként szerintem tényleg fölösleges.....
Inkább csinálj valamiből egy szakjogászit, pl. közbeszerzés, v. hasonló....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!