Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van értelme PhD-re mennem ha...

Van értelme PhD-re mennem ha tudom , hogy a versenyszeférában szeretnék dolgozni?

Figyelt kérdés

Vagy ez ott nem jelent semmit?

Mert akkor 4 év tabulás kuka.

2021. máj. 20. 13:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
milyen szakterület?
2021. máj. 20. 13:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Munka mellett is meglehet csinálni...
2021. máj. 20. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
3 ismerősöm csinálja jelenleg munka mellett, mindhármat a munkahely küldte phd-zni
2021. máj. 20. 14:12
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

Nem, a versenyszférában csupa hülyék dolgoznak, akik közül senki se tesz phd-t, mert tökfölösleges. A tudás semmivel sem tesz reátermettebbé, talpraesettebbé, okosabbá, csiszoltabbá senkit a másiknál, a megszerzett ismeret semmiképpen sem növeli az előnyödet egy szemernyit sem a versenyszférában másokkal szemben. Ki hallott már olyanról, hogy egy feltalálónak, cégvezetőnek, tanácsosnak, orvosnak, ügyvédnek vagy hasonló kaliberű embereknek phd-ja legyen?

(sarcasm)

2021. máj. 20. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én matematikusként végeztem és programozóként kezdtem dolgozni. Évekig dilemmáztam, hogy visszamenjek-e doktorizni. Nem mentem. Egyelőre nem bántam meg, de minden bizonnyal nagyon sok téren másként alakult volna az életem.

Amúgy meg te látod, hogy a te szakmádban mi haszna van.

2021. máj. 20. 15:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, megírnád, hogy milyen szak?

Pl. ha vegyész v. gyógyszerészként végeztél, és elmész a versenyszférába pl. egy gyógyszergyárba kutatni - ott bizony jól mu7tat a Phd.

2021. máj. 20. 15:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Jogasz vagyok
2021. máj. 20. 17:25
 8/8 anonim ***** válasza:
94%

Hát jogászként szerintem tényleg fölösleges.....

Inkább csinálj valamiből egy szakjogászit, pl. közbeszerzés, v. hasonló....

2021. máj. 20. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!