Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták,ti menyiből...

Egyetemisták,ti menyiből jöttök ki egy hónapban?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok,váncsi vagyok,hogy soknak vagy kevésnek számít az,amiből kijövök egy hónapban.

Anyukám fizeti az albérletemet(ez 100ezer ft).

A többiben én látom el magam.

Sokat dolgozom,gyakornok vagyok egy cégnél ,ez 160ezer forint+hétvégén ismerősünk cégében segítek (ez kb 100ezer)

Szóval saját kereset 260ezer. Ebből 30 a rezsi,marad 230. Ebből kb 60ezer a kaja+10-20ezer a szórakozás,egyéb dolog. Marad olyan 150ezer,amit félreteszek (éppen új telefonra gyűjtök).

Ez sok vagy kevés?

2021. máj. 18. 00:14
 1/10 A kérdező kommentje:
Illetve ti is megírnátok,hogy mennyiből éltek?
2021. máj. 18. 00:14
 2/10 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
92%
Szerintem ez pont jó.
2021. máj. 18. 00:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

22 a koli, kb 8 ezer meg hetente elmegy kajára és innivalóra, meg ha kell még valami cuccra (fogkrém, dezodor stb, nem drogra).

Szóval nagyon max 62ezer egy hónap. Ha van még kredit bünti, vagy esetleg kellene bérlet az erre jön rá.

Középsulis koliban 13volt a kolidíj, meg 5ezer elég volt hetente. Szóval ott 33 elég volt. De akkor ha bementél a boltba 1000forinttal nem kellett keresni a kosárban, hogy mit vettél. Akkor 1000forint elég volt egy napra és nem éheztem, szomjaztam. Most 1000ft kb 1 étkezés. Iszonyatosak az árak már. Nem mindegy, hogy 200forintént vettem 1 kiló kenyeret vagy 300forintért veszek most fél kilót.

2021. máj. 18. 00:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
90-100 ezerből mindennel együtt kijövök havonta.
2021. máj. 18. 01:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól csinálod. A fizetésedhez képest arányosan költesz. Meg lehet oldani kevesebből, de így is félreteszel havi 150-et így ennyit megengedhetsz magadnak szerintem.

Nekem a bevételem összesen 170 ezer, albérlet rezsivel kb. 60, kajára elmegy kb 30-35, egyéb kiadás 10-15 ezer. 60-70ezret igyekszem félrerakni, de előző hónapban pl. minden összejött, nagyobb kiadásaim voltak, így csak kevesebbet sikerült.

2021. máj. 18. 04:15
 6/10 anonim ***** válasza:
10%
Fater fizet mindent, zsebpénznek kapok havi 500 ezret.
2021. máj. 19. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:
29%
Néha mondjuk több, mert van mikor elszórom.
2021. máj. 19. 14:01
 8/10 anonim ***** válasza:
76%

Én kb így jövök ki:

+45 ezer a családtól (plusz néha kicsit több)

-13500 koli

+50 ezer ösztöndíj

-60 étel a mindennapokhoz (magamra főzök)

(-10/20 ezer utazás, kreatív kellékek (egyes tárgyakhoz kérnek biztos dolgokat), egyebek)

+100/200 ezer nyaranta munkából

+ Valamennyi pénz ünnepekkor

Valamennyit azért sikerül félretenni, főleg most hogy fél éve itthonra vagyunk kényszerítve. Nem sok, de több a semminél. Ha nem lenne koli, akkor valami munkát muszáj volna vállalnom évközben is, de akkor esélyes volna a levelező tagozatra váltás is nekem. Bár mikor végzek, szinte biztos, hogy el tudok egyből helyezkedni, mert hiányszakma eléggé, de ez már kicsit off.

2021. máj. 19. 19:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Miért van olyan érzésem, mintha a 9-10-es válaszokat ugyanaz írta volna, kicsit cinikus hangvétellel, gúnyolódva ,kifigurázva bizonyos csoportokat, vagy csak tesztelve, hogy mit reagál a gyk népe? Hogy melyik a "népszerűbb válasz"?
2021. máj. 22. 09:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Amióta el tudom tartani magam, nem kapok semmit otthonról. Számomra nagyon furcsa, hogy valaki szülei fizetik az albit, amikor az egyetemista többet tesz félre, mint az albi ára.

Kb 110 ezer bevételem van, többnyire ösztöndíjak, meg külön munka, koli 30, de így is marad még 30 kb pluszban. Gyakornoki fizetés kicsit megváltoztatja a helyzetet, de eddig kb ez volt.

Szüleim szigorúak ebben, csak első évben kaptam amennyi kellett épp, amíg nem tudtam önálló lenni. Persze van rokon, aki mondja, hogy ha kell, ad bármikor, de nincs pofám kérni ismerve a helyzetét. Én kijövök ennyiből, nagy dolgokra meg úgysem tudok gyűjteni, +50/100 ezer nem elég lakáshoz, azt családdal közösen oldjuk majd meg, nálam csak elinflálódna. Amit pedig én megkeresek, az megy egyéb kiadásokra, pl jogsi, utazás, illetve vésztartalék pl albira.

Hiába tudnának adni otthonról, nem igazán felhőtlen a viszonyunk, így inkább nem is kérek, függetlenedni szeretnék. Bár így is elég nehéz elismertetni magam felnőttnek és önállónak (és nem is vagyok 100%-ban az), úgyhogy ennyivel is kevésbé akarok függeni. Így is megy a zsarolás, hogy menjek haza, nem igazán látom a valódi önállósodást. Támogatást inkább az életkezdéshez fogok kapni szerintem, önállóan gyűjteni lakásra nem látom értelmét.

2021. júl. 20. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!