Zongora tanulás! Magántanár vs zenesuli?
Én pontosan értelek tesó, hogy te a magántanár felé hajlasz, mert a te tündibündi édes kis cicómicód ezt érdemli, de az az érzésem, semmit nem értettél meg a zongorázás alapjaiból.
Az ember nem születik jazz zongoristának, és Czerny nem véletlenül írta meg azokat a zeneileg nem túl jó, de technikailag marha fontos ujjgyakorlatait.
Kihívhatod a te édes kis ingyombingyomodhoz akármelyik túlárazott zenetanárt, az sem fog tudni jobbat, mint hogy az alapoknál kezdi.
Egyébként ha te ekkora - el nem ismert :)))) - zenész zseni vagy, miért nem próbálod te magad megtanítani a kis angyalkádnak a legalapvetőbb zongora fortéylokat????
Én lehúztam 13 évet zenesuliban. Mostanában. Volt pár tanárom. Különböző hangszereim. Soha senki nem tiltotta meg, hogy otthon pop-ot játszak.
Voltam magántanárnál is egy évig kb. Ha volt valami, azt nekem kellett hozni. Mármint kottát meg ilyesmit. Illetve az elején ugye új hangszer, meg kell tanulni az alapokat. Azt szerintem jobb zenesuliban.
Egyébként nekem hagyták, hogy ne csak klasszikust játsszak. Mondjuk akkor már "híres" voltam ott. Nyertem versenyeket más hangszerrel klasszikusokat játszva, sokszor megkerestek a buli darabokkal is. Akár a zenekar is hívott szólistának. De zeneórán is lehetett. Zongorára mindig én vittem kottát. Mire zongorázni kezdtem, már 10 éve zenéltem, így valamennyi fogalmam azért volt róla. Csak vizsga előtt néhány héttel meg kellett tanulnom egy tipikus elsős/másodikos egyszerű darabot, de év közben az volt, amit csak akartam. Főtárgyon is gyorsan haladtam az anyaggal, bár ott annyira nem volt ez támogatva, de otthon azt gyakoroltam, amit akartam. Abban a fél órában pedig eljátszottam azt is, amit elém tett a tanár.
Zenesuliban is egy diák van ott egyszerre. (Kivéve ha zenekari óra, de az teljesen más kategória, olyan, mint a szolfezs meg ilyenek)
Szerintem add be zenesuliba egészen nyugodtan.
Ha van bármi kérdésed, szívesen válaszolok.
Utolsó köszi!
Utolsó előtti, mi ez a stílus? Én nem vagyok zseni, soha nem voltam az, középkategóriás voltam végig a zenesuliban és motivációm se nagyon volt! És a gyerekemből se akarok zsenit csinálni. Ő csak szereti a zenét és tanulni akar. Sajnálom, ha sértő az, hogy én egy negatív élményből kiindulva esetleg rosszul látom a helyzetet. Van erre esély. De ezt meg lehetett volna írni olyan stílusban is, hogy ne érezzem azt, hogy a pokolban fogok elégni a kisfiammal együtt ha magántanárhoz viszem. Én csak a negatív élményektől akarom megóvni és nyilván fontosak az alapok, nyilván azokat is meg kell tanulni, de nem akarom hogy mellette nyomás legyen rajta vagy kifogjunk egy rossz tanárt. Kérlek gondolkodj el azon, hogy beszélsz másokkal ismeretlenül!
Hát én kaptam hideget-meleget, amikor a tanárom rájött, hogy egy könnyűzenei darabot kezdtem megtanulni.:D Addig fogalmam sem volt róla, hogy ez valami alsóbbrendű dolog a zeneiskolákban.
Nem nagyon tudok azonosulni ezzel, mert semmivel sem gondolom rosszabbnak az igényes popszámokat, mint egyes népdalokat, de van elég sok borzadály a kötelező tananyagban.
Ráadásul azzal az egy popszámmal többet fejlődtem, mint bármelyik kötelezővel. A poén az, hogy neki se tetszik minden a kötelező tananyagban, de mégis éreztem rajta a megbotránkozást az elhajlásom miatt.
Viszont iszonyatosan nagy művész, ha egy kicsit sznob is, úgyhogy eszemben sincs lecserélni semmiféle zeneoktató programra vagy hasonlóra. El sem hiszem, hogy nála tanulhatok. Szóval elnézem neki ezt a kis hibáját, ahogy ő is elnézi a zenei műveletlenségemet és bénázásaimat.
Egyébként nem tiltja a könnyűzene tanulását, hajlandó oktatni is részben, de érezni rajta, hogy alsórendű műfajnak tartja.
Én célszerűbbnek látnám, ha a könnyűzenét is beengednék a zeneoktatásba hivatalosan is, ha valaki talál olyan magántanárt, aki ettől nem zárkózik el, azzal szerintem csak nyerhet a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!