Nem lenne jó egy úttörő-féle rendszert visszahozni az iskolákba?
Természetesen nem politikai indíttatásból, leginkább a környezetinevelést lehetne egy hasonló kezdeményezéssel tanítani, úgy hogy a gyerekek is maradandó élményt szerezzenek.
Egyetértetek?
De, minden, ami közösséget épít, és felelősségre nevel az jó.
A cserkészet nem ilyen, mert a cserkészet önkéntes, s az iskolákon túlmutat.
Az erdei iskolák, a z osztálykirándulások, a tematikus táborok mind ezért kéne, hogy létrejöjjenek.
Balu (205.)
Maga az ötlet,hogy legyen valami,az teljesen jó!A megvalósíthatóság már megérne egy komolyabb tanulmányt !Előttem szóló helyesen utalt a pedagógusi leterheltségre.A világ is sokat változott a "hőskor" óta.A közösségi elven alapuló gyülekezetek ,csoportok háttérbe szorultak.A "net" hódít!Komoly "úttörői" munka ,de leginkább kormányzati akarat kellene ,egy hasonló
"nyakkendős" táborozós közösség építő gyülekezet újra indításához.
De miért utálnák? Bárkit kérdeztem erről mindenki csak a pozitívumokat sorolta, amikor a negatív emlékekre kérdeztem vagy erősen elgondolkodtak és mondtak valami kényelmetlen szituációt, vagy nem tudtak mondani semmit.
Én szívesen lettem volna úttörő ha abban a korszakban lettem volna gyerek, mindenesetre én mindenképpen jónak látnám ha 3 havonta egyszer lenne egy 2-3 napos kirándulás ahol a gyerekek környezetinevelése az elsődleges. Tehát például az lenne a cél hogy később felnőttként ne dobja az útszélére a szemetet a kocsiból vagy ha ki is dobja legyen bűntudata hogy azzal árt a környezetnek.
Ezt egyedül gyerekkorban lehetne megtanítani, másfelől meg 3 havonta úgy hogy az állam finanszírozza szerintem teljesen rendben lenne.
mindenki jön azzal, hogy mennyivel jobb alternatíva a cserkészet, hát valóban, egy egyetemes, minden gyermeket magába fogadó rendszer helyett egy befordult, gondosan válogatott közösség, ahova csak vallási alapon nyerhetsz besorolást. valóban ennyivel jobb lenne, hogy a nem-keresztény gyerekeknek lehetősége sincs ilyesmire?
kérdésre visszatérve borzasztóan fontos lenne, botrányosnak tartom, hogy a 21 században nincs semmilyen természetszeretetre, csapatszellemre nevelő plusz szocializációs közeg iskola után. talán lenne valami, amitől a kölykök nem az utcán csámborognának, vagy a szobájukban gépeznének, hanem valaki felügyelne rájuk és értelmes időtöltéseket segítene nekik keresni. kéne. borzasztóan kéne. főleg mert oké, a felsőközéposztály gyerekei (én pl) járhatunk edzésre, zeneiskolába és kézműves foglalkozásra, de akinek nincs erre pénze, az konkrétan nem tud kezdeni magával a felsorolt utca/gép lehetőségeken kívül. mi meg nagyon kevesen vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!