Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem válaszol a tanárom, és...

Nem válaszol a tanárom, és nem fizeti vissza a pénzt, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Tavaly december óta készültem magántanárral (aki amúgy nem tanár, csak annak állította magát eleinte) az érettségire. Összesen több, 300 ezer Ft lett neki kifizetve. Az órák rövidebbek voltak mint kellett volna, óra közben evett, csomó mindent nem tudott ő sem, azt mondta következő órára átnézi, de sosem nézte át... Mindig variált, hogy most neki mégsem jó órát tartani, tegyük át ekkorra meg akkorra. Az érettségi előtti nap pedig szintén ezt csinálta, holott 3 nappal előtte már meg volt beszélve, hogy délután 2-től 17 óráig matekozunk, ami már előre el lett utalva két hete (mindig 30 ezret utaltunk neki) és mondtam neki, hogy ne haragudj, de én ehhez nem tudok most alkalmazkodni, inkább a barátnőmmel matekozom. Az érettségi napján annyit se írt, hogy sikert, meg amúgy előtte sem, és a vizsga után sem. Írtam neki, hogy legyen szíves az elmaradt duplaóra árát visszautalni. Szerintem jogosan kértem tőle ezt. Írta, hogy oké, este küldi. Nem küldte. Másnap írtam neki újból. Válaszolt, hogy oké, megpróbálja. Nem küldte. Írjak neki harmadjára is? Vissza akarom kapni a 9 ezer forintunk, mert nem terem pénz a fán! És ez egy link ember... Ja és amúgy az érettségi sem sikerült jól, és NEM, NEM hárítom rá a felelősséget, tekintve hogy én írtam meg és nekem kellett rá tanulni, DE csomó dolgot nem tudott a matekban ő sem, amit nem tudtam az internetről megérteni... Hogyan szerezzem vissza a pénzünk? Azt a 9 ezret? Vagy csak szerintem jogos?

2021. máj. 6. 08:42
 1/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy időben kellett volna leváltanom, ez is az én hibám... De most a jelenlegi szituációhoz kérek szépen tanácsokat, tippeket.
2021. máj. 6. 08:44
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem írd meg neki, hogy: Figyelj én korrekt voltam veled szemben, arra kérlek, legalább most legyél az te is és ma este 6ig utald vissza a pénzt, amit küldtem neked.

Sajnos többet nem tudsz tenni, máskor majd időben felismered az ilyen embereket.

2021. máj. 6. 09:11
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

Erre szoktál azt mondani, hogy megfizetted a tanulópénzt. Ebből okulva legközelebb jobban meggondolod a dolgokat, és nem fogsz pofára esni.

Ha a pénzt nem akarja visszaadni, akkor nem nagyon tudtok mit tenni (legfeljebb ráküldeni egy-két havert, hogy beszélgessenek el vele, de ez már túl van a törvényi kereteken), ezen kívül csak benyelni tudjátok.

Egyébként meg de, hibáztasd őt azért, mert nem sikerült jóra az érettségi; ő azt vállalta, hogy megtanít, ehhez képest még ő sem tudott sok mindent, és mindig áttetette az időpontot, szóval ez a srác szimplán egy csaló volt. Arról nem beszélve, hogy kifizettél 300000 forintot neki a SEMMIRE, mert ezt egy NAGY 0 volt, akárhonnan nézzük.

2021. máj. 6. 09:30
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, de ha valami sz.r, akkor nem a szolgáltató/eladó a hibás, hanem az, aki megveszi. Meg volt rá a lehetőséged, hogy bármikor abbahagyd és keress másik magántatárt magadnak. Nem éltél vele, inkább kifizettél neki egy kisebb vagyont. Ez a te dolgod. Ha elkezded fenyegetni, akkor büntetőügyig is elfajulhat a dolog és te fogod a rövidebbet húzni.
2021. máj. 6. 11:30
 5/5 anonim ***** válasza:
89%
4-es, ez nem feltétlenül igaz; ha a kérdező egy kis faluban él, korlátolt lehetőségekkel, akkor lehet, hogy ez volt a legjobb, amit választhatott (mondjuk ez megmagyarázná, hogy pofátlanul elkért ennyi pénzt, mert valószínűleg ezt a „tanár” is tudta), de ezt a kérdező is belátta magától, teljesen fölösleges emiatt savazni.
2021. máj. 6. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!