2021-es emelt matek érettségi csak szerintem volt overkill ahhoz képest, hogy vagy másfél éve online tanítás van?
Az érettségi nehézségének/könnyűségének semmi köze a digitális oktatáshoz. Ami neked nehéz az másnak lehet könnyű.
Nekem a gráfos ment a legjobban. A függvényest meg a múlt héten gyakoroltuk a faktos tanárral. Berzsenyis és eötvösös diákokkal írtam. Ők nagyon pozitívan nyilatkoztak (nekik könnyű volt).
Olyan 80+ százalékos eredményre számítok.
Grafos szerintem is off
Inverzfuggveny meglepett, nem tanultam ilyet... de 2 pontot szerintem kapok ra
Felette a kosaras parabolason 1 orat gondolkodtam de arra sem jottem ra hogy hogyan allna ah a parabola xdd
De amugy nem volt nehez szerintem, olyan atlagos... nagyon sok figyelmetlensegi hibam lett
A paraboláson én is rengeteget filóztam mire leesett. Amúgy csak a pontokat helyettesítetted abba a függvény alakba amibe kérte és így a P pontnál kijött a C=2, a P pont 45 iranytangens az = a meredekségével, ami meg szimpla derivált függvény, ott kijött a B=1, aztán ezekből az A is hamar meglett. Utána ellenőriztem és jó elméletileg, meg az A természetesen negatív is lett, mert lefelé nyitott parabola volt.
Én skippeltem az egész gráfos dologot, az inverz okozott fekfájást meg az értéktartományosxdddd fogalmam se volt, hogy mit kéne ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!