Meddig kell szakdolgozati témát illetve konzulenst választani?
Ez a negyedik félévem a hatból. Viszont semmi információt nem találtam erről, hogy mit, mikor, hogyan...
Ti kaptatok erről valami üzenetet? Vagy hogy van ez?
(PPKE)
Úgy összességében is érdekel, hogy más egyetem hogy megy.
Illetve az lemaradt, hogy témáról már van elképzelésem
Köszönöm!
Néztem a féléves időbeosztást de semmit nem találtam és félek, hogy lemaradok valamiről :D
És esetleg tudnál / tudnátok segíteni, hogy hogyan kell felkérni a témavezető? Bocsánat a buta kérdésekért de eléggé elveszetnek érezem magam :(
Először is eldöntöd miről akarsz írni majd megnézed ez melyik tanár kutatásaihoz passzol (nálunk ez szerepel az iskola honlapján) és akihez legjobban passzol felkéred e-mailbe, és majd év elején ez bekerül a neptunba is hogy te erről a témáról írsz ezzel a konzulenssel.
Ha meg csak év elején az adott témákból gondoltad akkor meg csak a neptunba feljelentkezel a konzulenshez és kész amikor kint vannak a témák.
Én PTE-s vagyok. Mi nulla információt kaptunk ezzel kapcsolatban, szóval mindennek nekünk kellett utánanézni (de sajnos nem nagyon találtunk aktuális infókat), kérdezgetni és az a szomorú, hogy sokszor még az illetékesek sem tudtak egyértelmű válaszokat adni és segíteni... Nálunk állítólag hivatalosan úgy néz ki a dolog, hogy a 6 féléves képzésen a 4. félév végén kell szakdolgozati témát és konzulenst választani. Viszont nálunk ez (mivel senki nem szólt, sehova nem volt kiírva, semmiféle tájékoztató nem volt sehol stb.) csúszott az 5. félév elejére és igazából ezt teljesen természetesnek vették, szóval a gyakorlatban lehet mégis ez a bevett szokás. A lényeg az, hogy ezzel az volt a baj, hogy nagyon váratlanul ért minket (nyilván az ember tudja, hogy szakdogát kell írni, de gondoltuk azért erről csak kapunk majd bármiféle tájékoztatást és lesz időnk átgondolni mindent) és semmit nem tudtunk az egészről, de kb. 1-2 hét alatt kellett mindezt lebonyolítanunk. Nálunk nem írnak ki választható témákat sem (semmikor, valahogy itt ez nem szokás), tehát gyakorlatilag mindenkinek magának kell kitalálnia a szakdolgozati témáját, keresni egy témához passzoló konzulest és elkezdeni a közös munkát. Erre viszont elég kevés időnk volt és azért ezt nem egy perc alatt találja ki az ember. Oké biztos mindenkit érdekel valami, de jó ha már van egy konkrét elképzelésed vagy egyfajta vázlatos terved, hogy miről szeretnél írni és, ha már utánanéztél és kerestél felhasználható forrásokat. Nálunk például az oktatók is nagyon eltérően gondolkoztak erről, mert volt aki pl. még témát választani is segített az őt megkereső hallgatóknak, míg volt olyan aki már rögtön kért egy 2-5 oldalas tervet a szakdogáról forrásokkal együtt, mert ő csak akkor tudja eldönteni, hogy vállalja vagy sem. Mi nem tudtuk elérni az előző évek szakdogáit sem, mert a vírus miatt nem engedtek be minket a könyvtárba és a tanszéki titkárságra, viszont digitális formában ezek nem voltak elérhetőek és nem is küldték ki. Úgyhogy eléggé meg voltunk lőve, de még normál körülmények között sem lett volna sokkal egyszerűbb a dolog így.
Szóval bocs a kisregényért, csak azt szeretném írni, hogy szerintem azzal jársz a legjobban, ha már a 4. félévedben vagy a nyáron elkezdesz ezen gondolkozni és ha van valami ötleted, akkor annak utánanézel, keresel pár forrást stb., mert akkor nagyban megkönnyíted a helyzeted. Plusz szerintem nyugodtan kérdezz rá, hátha nálatok kompetensebbek és tudnak rendes választ adni a kérdéseitekre :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!