Ha nem leszek megelégedve az emelt történelem írásbelim eredményével, adhatok be kérvényt, hogy szóbelizhessek?
Nem lehet kérvényezni a szóbelit.
Amennyiben most vagy végzős, akkor akár ősszel újra megpróbálhatod az emelt szintű történelem érettségit, viszont ha esetleg másból is emeltezel, akkor érdemes lenne elgondolkodni a középszinten, mert ha már most csak 30-45%-ot jósolsz magadnak, az nem jó ómen.
Nem mehetsz szóbelire, csak matekból van ilyen, hogyha nem éred el a 25%-ot, de meghaladja a pontszámod a 12,5%-ot akkor mehetsz szóbelizni.
Csak a javító érettségi marad ősszel. Remélhetőleg akkor már lesz szóbeli, 2020 őszén is volt.
2-es én tavaly érettségiztem és nekünk szerintem úgy volt, hogy az emeltet nem lehetett javítani, ha nem érted el a kettest.
Nem tudom, hogy gyakorlatban hogy volt tavaly, de hivatalosan az volt írva, hogy középszintű érettséginél lehet menni szóbelizni, ha nem érted el a 25%-ot, de a 12,5%-ot igen. És azt se tudom, hogy most mi a hivatalos információ ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!