Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 400, vagy afeletti pontszámhoz...

400, vagy afeletti pontszámhoz hány százalékosnak kellene lennie legalább az érettségiknek? Két tárgyból emeltezem

Figyelt kérdés

2021. ápr. 22. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyon függ attól, hogy duplázni vagy sima pontszámítást szeretnél.

Ha duplázol, akkor a két emelt átlaga 75 pont kell legyen (75*2 + 75*2 +100=400), szóval ha az egyik 80 pont akkor a másik lehet 70 is.

Ha ennél rosszabb eredményekre számítasz, akkor ez a többi jegyedtől is nagyon függ és nem tudok konkrét választ adni.

Természetesen ez a +100 csak akkor működik, ha mindkét emelted felvételi tárgy, mint pl a jogra a magyar-töri vagy orvosin a biológia - kémia

2021. ápr. 22. 16:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak akkor tudjuk megmondani, ha mindenképp duplázol. A két emelt, ha beszámítható a felvételidbe az plusz 100 pont. Tehát a 400hoz minimum 300 pontot kell a 2 érettségi pont duplázásával összehozni. Ha mindkettő 75 pontos akkor: 75+75=150 150*2=300, így jön ki a 400 pont. Nyilván, ha az egyik 65 a másik 85 az ugyanúgy 400ra jön ki,ha valamelyik több lesz akkor 400 felett leszel. A másik pontszámítási módszerrel ezt így nem lehet kimatekozni, mert ott számítanak az év végi jegyeid, érettségi százalékaid. Ajánlom figyelmedbe a felvi pontszámító kalkulátorát, ott be tudod írni magadnak és számolgatni.
2021. ápr. 22. 16:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 vagyok, bocsánat, hogy kb ugyan azt írtam le, amikor elküldtem, még nem láttam 1-es válaszát.
2021. ápr. 22. 16:59
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, ugye az egyik emelted nem a matek? ...
2021. ápr. 22. 17:07
 5/9 A kérdező kommentje:

Semmi gond kettes, ment neked is a like.

Nem matek. Nyelvből és töriből teszek emeletet. Az előbbiből meglesz a 75% környéke, utóbbira sajnos későn kezdtem el komolyan készülni. A bizonyítványom egyébként tavaly is és idén is kitűnő lett, nem tudom, mennyire fogja kompenzálni majd a kevésbé kiemelkedő érettségimet....

2021. ápr. 23. 11:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha valaki tud valamit, írjon! :'D
2021. ápr. 23. 12:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor megnyugodtam. Ellenben a

"A bizonyítványom egyébként tavaly is és idén is kitűnő lett ..."

rész újabb aggodalomra ad okot; hogy a francba lehetsz 5-ös matekból, hogyha egy ilyen egyszerű dolog kiszámítására még csak ötleted sincs? Pedig itt nem szinusz-koszinuszt kell számolni, a 4 alapműveleten kívül nem kell semmi hozzá... Esetleg egy kis függvényelmélet, mivel egy kétismeretlenes függvényt tudsz felírni, ami egyébként egy lineáris függvény lesz, azzal meg igencsak kellene tudnod számolni...

Tegyük fel, hogy duplázol, és mindegyik érettségid legalább 45%-os (meg ha kitűnő vagy állandóan, akkor ezt alap, hogy megugrod), ekkor jár ugyanis a +50 pont. Legyen A%-os az egyik, B%-os a másik érettségid, így még A+B pontot szerzel. Ha duplázol, és azt szeretnéd, hogy ez legalább 400 legyen, akkor ezt az egyenlőtlenséget tudod felírni:

2*(A+B)+100 >= 400, vagyis

A+B >= 150

Tehát a két érettségit együttesen legalább 150%-ra kell megírnod, például úgy, hogy mindkettő 75%-os lesz, ekkor pontosan 400 pontod lesz. Értelemszerűen ha az összeg nagyobb, akkor a pont is.

Ha a másik módszerrel számolsz (valószínűleg neked az lesz a jobb), akkor hasonló gondolatmenettel fel tudsz írni egy egyenlőtlenséget, amit meg tudsz oldani.

2021. ápr. 23. 12:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ide írd be az eredményeid és saccold be, hogy miből kb. hány százalékot érsz majd el:

[link]

Így kapsz egy körülbelüli pontot és ha jobbak a tanulmányi pontjaid azza számol. Amúgy az így tevődik ki:

Tanulmányi pontok: 11/12.évvégi jegyek max 100 pont amit ezek szerint megkapsz.

Érettségi pontok: 5 érettségi tárgyad százalékainak átlaga ami ugye max 100

A két felvételire is beszámított tárgyad százalékainak összege, ez ugye max 200pont

És a pluszpontok plusz 100 pont

Így jön ki a maximum 500.

2021. ápr. 23. 12:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. ápr. 23. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!