Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Sosem tanulok meg animálni?

Sosem tanulok meg animálni?

Figyelt kérdés
Kicsit panaszkodós lesz szerintem... Szóval van egy krumpli gépem, van rajta egy animációs program de túl bonyolult nekem és nem haladok vele, TVpaint a program. Az a vicc hogy tárhelyem sincsen, alig van benne a RAM, a videokártya se az igazi és ráadásul 32 bites Win7, 32 bitre meg alig vannak programok. Újrarakni nem tudom mivel nincs mire tennem a cuccokat. A rajzban az animáció fog meg de alig gyakorlom mert egyszerűen eltűnik a kedvem... Szinte csak karaktereket tudok rajzolni és ezt akarom felhasználni. Művészetis vagyok, jó ha 1x van olyan feladat amit élvezek megcsinálni. Egyetemre nem szeretnék menni, drága is meg messze van... Egy jó ideje utálom az iskolát... Nem tudom mit tegyek.. Nem tudok venni semmit se mert nincs pénzem... Fogalmam sincs mihez kezdjek és ezért a sírás kerülget...

2021. ápr. 19. 19:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon nem megy, keress más programot, a Blender pl. tök jó program, lehet benne 2D -ben és 3D-ben is animálni, az alapokat meg tudod tanulni, mert van hozzá magyar tutorial, és az angolok sem annyira bonyolultak. Ha lesz sikerélmény, biztos a kedved is jobb lesz:) fel a fejjel!
2021. ápr. 19. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

De, igen is meg fogsz tanulni animálni!

Ha a program nyűgös, akkor annak 2 oka van:

- Nem érzed a program használatát

- Nincsen eszközöd, ami elbírná az “igényeidet”.

Javaslom, hogy olvass utána az animáció elméleti részének!

Annak idején én is, hozzád hasonlóan nyűglődtem. Nekem az segített, hogy elkezdtem elméletet tanulni. Valahogy, végül megjött a heuréka!

Véletlenül találtam egy könyvet - The Animator’s Survival Kit, amit Richard Williams írt. Na, ez a könyv a szakmában egy biblia! Nekem rengeteget segített! Angol nyelvű könyv, 300+ oldal és van belőle letölthető, ingyenes (és vírusmentes) verzió online.

(Richard Williams egyébként animátor volt, de nem akarom lelőni a tartalmi mókát!)

Ha a program necces a gépednek, akkor semmi baj! Más, kisebb igényű program is létezik! Még egy kis egyszerű FlipaClip-ben is el lehet animálgatni, szóval semmi baj (igaz, az telefonos, tabletes progtam)! Most úgy is ismerkedsz az animálással! Egyébként próbálkozhatsz gépen a Kritával, mert szerintem az jó program.

Anno a “nagyok” papír alapú animációkat csináltak. Ha veszel egy sima füzetet, akkor már azzal is lehet animálni (kicsit túlzok, de érted)! Csak ne csüggedj! Nincs olyan, hogy nem adott a lehetőség! Olyan van, hogy más módszerekkel és megközelítésből kell nézni a dolgokat!

Illetve, az animációnak több ágazata van:

- karakter tervező

- háttér tervező/rajzoló

- “visual development”/a háttéren belüli egyéb eszközök és tárgyak megrajzolása és tervezése

- kihúzó

- Kitöltő

- Storyboard készítő

- Animátor

- Sok más!

Nézelődj! Próbáld ki magad rengeteg másban! Így igazán megismered a szakmát és azt is, hogy neked mi a legjobb!

Illetve, You Tube-on van pár szakmában dolgozó animátor. Ők sokszor beszélnek a témáról.

- Ethan Becker -

Rajzolásban segít, direkt az egyszerűsítést veszi alapul. Animátor és ott azt tanulta, hogy a lehető legegyszerűbb formákkal kell dolgozni.

- Laura Price -

A Disney-nél háttérrajzoló. Rengeteg videója van, amiben beszél a szakma ágazatairól, egy munkához való portfólióról, tippekről, tanácsokról.

- Toniko Pantoja

- Howard Wimshurt

- RobynO

- Sokan mások!

Ha elkezdesz a témában keresni, akkor máris egy csomó embert találsz! Nézelődj és találsz!

Csak nyugalom! Fel a fejjel és csak előre! Sok sikert!

Ha pedig további kérdésed van, akkor nyugodtan írj egy privát üzenetet!

2021. ápr. 20. 01:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A többiek szépen összeszedtek mindent, én már csak annyit tudok hozzátenni, hogy ha az életkorod engedi, akkor diákmunkával már egy nyár alatt is össze lehet szedni annyi pénzt, hogy be tudj ruházni egy egyszerűbb, de mindenképp jobb laptopra (akár használtra) meg egy pár ezer forintos pendrive-ra.

És a FlipaClip és Krita mellett a Pencil2D is ott van, mint egyszerű animációs progi.

2021. ápr. 20. 04:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! <3
2021. ápr. 20. 14:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Valaki ért a Tvpainthez? :/ Csináltam egy 2 mp-s animációt de ha Motion-JPEG-be mentem elfakulnak a színek, ha RGB-be meg 100 mb-t csinál és laggol mikor lejátszom :/ Kritát nem bírja a gépem, kevés hozzá a 3 giga ram :(
2021. ápr. 22. 17:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Én sajnos csak a Blenderhez tudnék hozzászólni valamit, de esetleg próbálj meg Facebookon keresni csoportokat, ott tuti tudnak segíteni:)
2021. ápr. 22. 17:27
 7/8 anonim ***** válasza:
TVPaintből és más animációs programból (2d-s és 3d-s egyaránt) is PNG-ben mentünk, ekkor egy csomó képfájlt kapunk, és azokat egy külön videószerkesztőben fűzzük össze, pl. Premiere Pro vagy Sony Vegas. Ingyenes alternatívát hirtelen nem tudok, de rengeteg van abból is. A lényeg, hogy a TVPaint egy nagyszerű program, de a videó exportja rettenet rossz, szóval azt ne használd. Csak PNG-ben exportolj.
2021. ápr. 22. 17:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és milyen programok vannak direkt képkockák összeillesztésére? Photoshopot nem tudok használni mert az szinte nincs is a vasamra, eléggé régi cucc. :D
2021. ápr. 22. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!