Van itt olyan, aki el szeretne kezdeni animálni a Synfig szoftverrel?
Szeretnék megtanulni animációs filmeket készíteni, csak úgy hobbi szinten (vagyis csak az alapokat szeretném még megérteni) és elkezdtem ismerkedni ezzel a Synfig szoftverrel. Sajnos a használati utasítás angolul van, azzal még úgy ahogy elboldogulok, de sokszor van, hogy követem a lépéseket és nem az lesz a végeredmény, mint aminek kellene.
Ezért gondoltam, ha valaki másnak is lenne kedve ezzel a szoftverrel szórakozni, segíthetnénk egymásnak, meg esetleg készíthetnénk együtt animációkat, vagy adnánk egymásnak tippeket.
Lenne kedve valakinek hozzá? Ha igen, légyszi keressen meg privátban:)
"el szeretne kezdeni"
Csak aztán, ha a macska fel lenne mászva a fára.
.
Tudom, ez nem helyesírási portál, de miért közösködjek olyannal, aki ennyire igénytelen?
#1 Mégis, mi a problémád a helyesírásával? Az „el szeretne kezdeni” abszolút nem szenvedő szerkezet, hogy jön ide a macska?
---
Engem ugyan érdekelne ez a szoftver, de kb. hónapokig nincs most időm sajna ilyesmire, de köszi a tippet.
Miért pont ezzel?
Ha Adobe Character Animator-ral ismerkednél inkább, akkor szívesen beszállok.
Mert germanizmus.
A macska fel van mászva a fára, ha a kő fel van dobva és a macska el van találva, a macska le van esve a fáról.
.
Úgye érzed?
Eh, ez még csak nem is ugyanaz a nyelvtani szerkezet.
Ezek csak főnévi igenevek.
pl. "szeretnék megtanulni zongorázni".
Ez miért magyartalan?
dubitus:
1. Amit "idéztél" a kérdezőtől, azt ő sosem írta le sehol. Belekötöttél egy olyan hibába, amit te adtál a szájába.
2. Az általad odaképzelt "el szeretne kezdeni" egyáltalán nem analóg eset a macskás példával, ahogy előttem is megállapították. Ebben semmiféle, germanizmussal összefüggésbe hozható szenvedő szerkezet nincs.
3. Ha már teljesen alaptalanul kioktatsz és igénytelennek nevezel valakit az amúgy hibátlan helyesírásában szálkát keresve, legalább te magad légy feddhetetlen ilyen tekintetben, és ne írd le az "ugye" szót hosszú ú -val. Ez így nagyon kínos. Néha a legbölcsebb dolog csendben maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!