Tartok attól, hogy nem lennék elég jó egy egyetemhez. Van értelme hogy így megpróbáljam egyáltalán?
Alig lett meg a jogszabályi minimum pontszámom. Az OKJ-ket már nem számítják plussz pontnak, így szerintem esélyes hogy nem is lesz meg anélkül a jogszabályi minimum... 3-mas 4-es tanuló voltam mindig, az érettségim is jól mutatja ezt mert valami 3.7-3.8 körüli lett átlagban, legjobb az angol, matek, szakmai (ebben a sorrendben 83,61,64%), legrosszabb a töri 30%, magyar 40%kal.
Az OKJ adta plussz pont miatt lettem volna "biztonságban", de az élet azt mondta hogy kapjam be 😂 most félek egyáltalán jelentkezni is, mi lesz, ha nem vesznek fel? Mi lesz, ha kibukok, vagy át tesznek önköltségesre? Mi lesz, ha az államvizsgánál leszek bajban? Volt szerencsém részt venni az idei első egyetemi oktatásokon, de olyan problémákba ütköztem amiket nem tudtam orvosolni abban az időszakban, így azon gondolkodom, idén újra kezdeném. A probléma viszont a pontszám és az általam feleslegesnek vélt tárgyak, mivel engem tudom, mely területek érdekelnek, és azokhoz milyen tárgyak Nem szükségesek viszont kötelezőek míg nem specializálódom, viszont sajnos én olyan beállítottságú vagyok, hogy ami nem érdekel egyáltalán, azt ha belefojtom magam se tudom megtanulni nemhogy államvizsgára, azt követő napra se. A példa kedvéért, mikor az egyik ilyen előadást feltöltötték és 2 óra hossza volt, szerintem még jól bírtam, mert 35 perc után mondtam, hogy najó én ezt nem tudom felfogni, míg mások 20 perc alatt feladták, igaz, tudtommal végig is puskázták az eddigi zh-kat ami nem feltétlen fizetődik ki a legvégén.
Szeretnék tanulni és nyitott vagyok, de van egy bizonyos szint ahol már a tanulni akarás sem változtat semmin, na meg persze hogy elindulni sem tudok biztosan a gyenge pontszámaim miatt.
Szerintetek így lenne bármi értelme egyetemre menni?
(Hozzá tenném hogy egyébként munkát azóta is keresek és még mindig nem vettek fel sehova, és ezt úgy, hogy volt olyan gyári munka pl ahonnan azért utasítottak el mert mindenkinek volt szakmai tapasztalata (8 általánossal), nekem meg nem volt semmi gyári tapasztalatom(érettségivel és okjval), így őket nem kellett annyira betaníttatni mint engem kellett volna). Részben ez is egy motiváció hogy legalább diákmunkára tudjak majd menni...
Neked dolgozni is fölösleges lesz elmenni, mert ott se csak azt fogod csinálni, ami neked tetszik.
Álomvilágban élsz és meg fogod bánni, hogy ennyivel letudod a sulit, hogy te nem vagy hajlandó tanulni pár idétlen tantárgyat.
"mi lesz, ha nem vesznek fel? Mi lesz, ha kibukok, vagy át tesznek önköltségesre? Mi lesz, ha az államvizsgánál leszek bajban?"
Ha nem jelentkezel, akkor valóban nem fognak felvenni egyáltalán. :)
Kibukáson, meg államvizsgán meg pláne felesleges aggódnod úgy, hogy még el se kezdted az egyetemet. Milyen szakról van szó? Államvizsgán nem nagyon szoktak megbuktatni embereket.
Egyébként már kb két hónapja lezárult a jelentkezés, ha most lemaradtál, akkor már csak jövőre lesz lehetőséged, addig meg pont van annyi időd, hogy több pontot szerezz (új érettségi ősszel egy tárgyból, vagy nyelvvizsga).
Persze, hiszen ha középsuliban jó vagy matekból, magyarból, nyelvből és még tesiből is kihozod a maxot, de törihez nem értesz, nem szereted, nem megy, mert nem olyan beállítottságú vagy, totál meg is dögölhetsz, ne tanulj egyáltalán, be se menj iskolába mert abból is kell érettségizni, ugyanígy a munkát nézve is. Tök jó logika, nagyon adom! Hiszen 19 évesen értenem Kell mindenhez, tudnom kell Mindent IS és kuss^^
"ennyivel letudod a sulit, hogy te nem vagy hajlandó tanulni pár idétlen tantárgyat"
Pont hogy nem erről van szó. Középsuliban törire tanultam a legtöbbet mert abból olyan rossz voltam hogy hihetetlen, ami egy féléves matekom rovására íródott, de ígyis épphogy el tudtam érni belőle a 2.4-et, de ha egyetemen történne ilyen, hogy azokra a tárgyakra gyúrok rá amikből szar vagyok, és akkor is ilyen szintet vagy rosszabbat érnék el (mert egyetem>középiskola), akkor áttehetnének fizetősre, vagy rosszabb esetben azt javasolnák, hogy iratkozzak ki. De ja, totál igazad van! Dögöljek meg mert nem értek mindenhez is! :)
#2 Pótfelvételiznék valószinűleg, mert normális felvételire nem adtam le jelentkezést több okból kifolyólag de ez most lényegtelen.
Köszi a jó szavakat, de azért szoktak buktatni embereket mindenhol, ha nem tennék, nem lenne értelme, annyira okos ország meg nem vagyunk.
Egyébként igen, szintemelőzni akarnék jövőre nyelvből meg egy nyelvvizsgát is szerezni.
De most azt kellene eldönteni, hogy mit akarsz tanulni és mi kell hozzá?
A történelem egy baromság.
Ha ment a matek, minden esélyed megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!