Miért mondják azt a mesterdiplomások, hogy nekik két diplomájuk van?
"Miért mondják azt a mesterdiplomások, hogy nekik két diplomájuk van?"
"A főiskolai diploma feltétele az egyeteminek, de alacsonyabb fokú végzettséget jelent, szóval tök felesleges két diplomáról beszélni."
Kérdező, ha tanultál volna és te is így lennél ahogy a kérdésedben feltetted akkor mindjárt nem kérdeznél ekkora baromságot.
A mester alapfeltétele az alapképzés. Amiért az illető ugyanúgy diplomát kapott. Tehát az első diplomájával ami a kezében van, mehet a mesterre. Aminek a végén szintén kap egy újabb diplomát. Ez már így 2, azaz kettő diploma. Mi nem világos ezen? A kettes szám vagy a diploma?
"Vegyük azt, hogy van egy osztatlan jogász, akkor neki van 1 diplomája. És van egy közgazdász, neki van egy alap és egy mesterdiplomája mondjuk ugyanabból (mondjuk alkalmazott közgazdaságtan). Mindkettő ugyanannyit tanult, ugyanolyan értékű diplomái vannak, de az egyik 2 diplomás, a másik meg csak 1? Szerinted."
Szó szerint mert szerinted ki tehet arról hogy a jogász képzés 5 vagy 6 -nem tudom pontosan-hány éves? Ilyen alapon aki osztatlanon tanul annak duplázzák majd meg a diplomáját? Csak mert osztatlanon tanult? Ha én 2 szakra jártam akkor nehogy már azt mondjam hogy van 1 diplomám ami igazából 2, mert 2 diplomamunkát 2 államvizsgát csináltam érte. A jogász is 2-t csinált ezekből? Érted a lényeget?
"Kérdező, ha tanultál volna és te is így lennél ahogy a kérdésedben feltetted akkor mindjárt nem kérdeznél ekkora baromságot."
Mesterdiplomám van, ráadásul nem ugyanarról a képzési területről, ahol az alapdiplomámat szereztem. Maximum másfél diplomának mondanám, kettőnek semmiképp. Anyukám is úgy szokott hivatkozni magára, hogy két diplomája van, pedig neki ugyanaz a képzési terület, és még egy csomó embertől hallottam, pedig szerintem megtévesztő két diplomának hívni egy alap- és egy mesterdiplomát. De ez csak az én személyes véleményem, nem kell rögtön lehülyézni. Azért tettem fel a kérdést, hogy tudjam, mások mit gondolnak erről.
Hány diplomamunkát, államvizsgát csinált érte? Kettőt? Jah, de ugyanaz a szak? Jól van akkor az "ilyeneknek" legyen akkor csak 1 diplomájuk. Én megengedem.
Savanyú a szőlő azt látom.
14, szerintem meg itt ti vagytok mind azok mert ha több egyetemet, szakot végeztetek volna akkor nem így vélekednétek. Azért írtam így, mert nektek ez nem jött össze így jó a másikat lenézni, ha már magatoknak nem sikerült csak 1 alapképzés. Vagy meg merem kockáztatni, hogy még az sem.
2 alapképzésem és 1 mesterképzésem van, tehát 3 diplomás vagyok. Mindegyik terület különböző, szóval mehettek aludni. Vagy inkább jelentkezzetek az augusztusi pótfelvételire.
17 "2 alapképzésem és 1 mesterképzésem van" tehát 1.5 diplomás vagy. ;)
Nekem ezek vannak:
MA osztatlan + PhD ugyanebből
MA osztatlan + szakosító diploma más területről
BSc + MBA + Posztgraduális diploma + most csinálok egy MSc-t
Én ezeket így mondjuk 3 diplomának nevezem, mivel nagyvonalakban 3 vonalon mozgok. Papírszerűen van 6 diplomám meg egy doktorim, de nem nevezem magamat 6 diplomásnak.
"Mesterdiplomám van, ráadásul nem ugyanarról a képzési területről, ahol az alapdiplomámat szereztem. Maximum másfél diplomának mondanám, kettőnek semmiképp."
Majd akkor megkérjük a fejeseket, hogy a mesterképzést tegyék már 4 évessé, mert egyesek nem érzik azt a diplomát csak egy félnek.
Vagy nevezzék át a mesterképzést és ne is adjon diplomát csak egy igazolást, ami igazolja hogy részt vettél a 2 éves képzésen. Így aztán majd nyugodt szívvel lehet mondani, hogy 1 diplomám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!