Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt töri érettségire 1 év...

Emelt töri érettségire 1 év alatt fel lehet készülni?

Figyelt kérdés
Csak közepem van belőle, az nem lett valami fényes 52%-al, de nem is készültem rá, tippmix alapon írtam meg, az iskolában se érdekelt a történelem. Viszont mostanában, úgy 1-2 hónapja el kezdett érdekelni, elég sok történelemmel kapcsolatos videót nézek, szeretnék is ebbe az irányba menni majd, de a földrajz emelt 60% mellé kellene egy töri emelt is a pontok miatt is. Egyedül vajon fel lehet készülni emeltre jövő tavaszi érettségiig? Az akarat abszolút meg van bennem, de ez azért mégis egy emelt érettségi, de minél jobbra meg szeretném írni.
2021. ápr. 17. 00:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Még az ősziig is fel tudsz készülni, ha komolyan veszed.
2021. ápr. 17. 07:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2021. ápr. 17. 09:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 hét alatt készülök xd

Majd megírom hogy milyen lett.

0 alaptudás kb. Napi 6óra történelem tanulás itthon, 3-4 érettségi feladat megoldás, rengeteget nagyon hasznos oldalt, videót találtam a neten. Kíváncsi leszek. (célom minimum a 60% elérése). Szóval annyi idő alatt simán lehet. Ha tanulsz persze

2021. ápr. 19. 00:58
 4/13 anonim ***** válasza:

Kérdező: hogy haladsz? 🙂 Miből készülsz? Hasonló ambícióm van nekem is. Azzal a különbséggel, hogy 35 évesen kezdtem neki a készülésnek. Mikor érettségiztem, akkor még a régi rendszer volt. Akkor imádtam, de annak az érettségi típusnak köze sem volt a jelenlegihez. Legalább 88% kell tavasszal. Van már egy diplomám, viszont jog levelezőn nagyon magas az állami támogatásos ponthatár.

Utolsó: milyen eredményt értél el 2 hét alatt?

2021. máj. 31. 07:02
 5/13 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Pont ma kaptam kézhez kb 1órája a törimet.

Ha hiszitek ha nem annyit tanultam amennyit leírtam, 2 hetet, úgy hogy azt sem tudtam hogy milyen volt a világháború.

100/58 lett 58% -2ponton múlt az 5-ös érdemjegy, így is tökéletes nekem mert megkapom a többletet is.

A tanárnőm is meglepődött hogy így sikerült.

Tehát alátámasztom az állításomat a kérdezőnek: lehetséges, nagyon is.

2021. máj. 31. 12:42
 6/13 anonim ***** válasza:

Gratulálok! 🙂 Főleg ha elegendő lesz a pontot a felvételihez!

Közben kiderült, hogy régi rendszeres érettségizőként nem kell emelt szinten újra vizsgáznom. Az egyetem szakmai vizsgájára kell jelentkeznem, ami csak írásban van. Ha elérem a 45%-ot, akkor a plusz 50 pont mellé 100 pontosnak elismerik a régi típusú, 5-ős érettségi eredményem. Ezzel, plusz a többi érettségi eredményemmel, illetve a 28 pontot érő nyelvvizsgámmal 478 pontom lenne, ami bőven elég. 45%-ot meg nyilván el tudok érni 1 év történelem tanulással.

2021. máj. 31. 15:15
 7/13 A kérdező kommentje:
Egy pár napja kezdtem csak el, egyelőre a középszintet tanulom, hogy az alapok rendben legyenek, a szakon még a közép is elegendő lenne, az emelt föci mellett, de ahogy nézegettem felépítésileg igazából "csak" anyagmennyiségben van különbség, többet kell olvasnom :D, meg a komplex összehasonlító esszé, ami állítólag a nehézségét adja a dolognak, de ugyebár a szóbeli az, ami necces, ott szívathatják az embert, állítólag, bár, bár, ha fenntartják a koronás állapotot, lehet jövőre se lesz szóbeli, de erre inkább nem alapozok. Jövő jan-feb eleje körül szerintem mérlegelek, ha biztosra érzem, akkor nekifutok az emeltnek.
2021. máj. 31. 23:34
 8/13 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha van valami tipped 5-ös, leírhatnád. :D
2021. máj. 31. 23:35
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy töri-föci, esetleg föci-etika tanári a célom. :D
2021. máj. 31. 23:37
 10/13 anonim ***** válasza:
A Száray könyvek sajnos egyértelműen nem elegendők az emelt szinthez. Kicsit sem. A 9.-es könyvet átvettem, majd megnéztem néhány emelt feladatsor első 2 feladatát. És már itt előjött, hogy nem tartalmazza a könyv a válaszokat.
2021. jún. 12. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!