Emelt töri érettségire 1 év alatt fel lehet készülni?
Én 2 hét alatt készülök xd
Majd megírom hogy milyen lett.
0 alaptudás kb. Napi 6óra történelem tanulás itthon, 3-4 érettségi feladat megoldás, rengeteget nagyon hasznos oldalt, videót találtam a neten. Kíváncsi leszek. (célom minimum a 60% elérése). Szóval annyi idő alatt simán lehet. Ha tanulsz persze
Kérdező: hogy haladsz? 🙂 Miből készülsz? Hasonló ambícióm van nekem is. Azzal a különbséggel, hogy 35 évesen kezdtem neki a készülésnek. Mikor érettségiztem, akkor még a régi rendszer volt. Akkor imádtam, de annak az érettségi típusnak köze sem volt a jelenlegihez. Legalább 88% kell tavasszal. Van már egy diplomám, viszont jog levelezőn nagyon magas az állami támogatásos ponthatár.
Utolsó: milyen eredményt értél el 2 hét alatt?
Utolsó vagyok. Pont ma kaptam kézhez kb 1órája a törimet.
Ha hiszitek ha nem annyit tanultam amennyit leírtam, 2 hetet, úgy hogy azt sem tudtam hogy milyen volt a világháború.
100/58 lett 58% -2ponton múlt az 5-ös érdemjegy, így is tökéletes nekem mert megkapom a többletet is.
A tanárnőm is meglepődött hogy így sikerült.
Tehát alátámasztom az állításomat a kérdezőnek: lehetséges, nagyon is.
Gratulálok! 🙂 Főleg ha elegendő lesz a pontot a felvételihez!
Közben kiderült, hogy régi rendszeres érettségizőként nem kell emelt szinten újra vizsgáznom. Az egyetem szakmai vizsgájára kell jelentkeznem, ami csak írásban van. Ha elérem a 45%-ot, akkor a plusz 50 pont mellé 100 pontosnak elismerik a régi típusú, 5-ős érettségi eredményem. Ezzel, plusz a többi érettségi eredményemmel, illetve a 28 pontot érő nyelvvizsgámmal 478 pontom lenne, ami bőven elég. 45%-ot meg nyilván el tudok érni 1 év történelem tanulással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!