Mennyire szükséges, milye szinten (hanyadik osztályos) van szükség a matek tudásra orvosin?
Most vagyok 9.-es vagyok.
Orvosi egyetemre akarok tovább tanulni, viszont diszkalkuliás vagyok.
És azt szeretném meg tudni, hogy mennyire és hanyadik osztály szinten szükséges a matek tudás az egyetemi évek során.
Ne hurrogjatok le kérlek hogy hogy merek ilyet!
Olyanok válaszoljanak akik tudják vagy orvosin van a dolguk.
Köszii!
Inkább a kémia emeltben van nagy mennyiségű matek, kb. 60%-a számolás az emelt érettséginek. Ez meg a bekerüléshez szükséges.
Utána egyetemen is van még matek, általában másodfokú egyenletet kell tudni elvégezni, aránypárokat felírni, műveleti sorrendet, logaritmust használni.
Harmadi válaszoló: Melyik egyetemre jársz?
(Én majd az általánosra o.-rá szeretnék és ott is ugyan ez a matek szint?)
Az emelt érettségin néha igen nehéz számolós feladatokat tudnak betenni. De ha már most elkezdesz kifejezetten erre készülni, és tényleg az orvosi az álmod, akkor szerintem nem lesz akadálya. És amúgy sem csak számolásból áll az emelt érettségi, illetve rész pontokat is kaphatsz. Például sok feladatnál fel kell írni a kémiai egyenletet aztán számolgatni.
A DOTE-n első félévben van biostatisztika, ahová kell a matek. Illetve néha egy egy bifiz feladatban fordult elő. Ezek után viszont sosem fogsz több számolással találkozni.
Emlékeim szerint ezek a tárgyak a fogorvosin is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!