4.6-4.7 akarok lenni evvegen. Hany otosnek kell lennie meg hany negyesnek ha a szorgalom es a magatartassal egyutt 17 a tantargyak letszama?
Szia. Gondolom maximum 6.os lehetsz ezért elmagyarázom.
Elmondom mi alapján kapod év végén az átlagot. Ugy műkődik az átlag számítás hogy vannak jegyeid azokat összeadod és elosztod a jegyek számával. Például van 3, 4, 5 jegyeid ez 3+4+5= 12 és 3 darab jegy , szóval 12:3=4 ez egy négyes átlag.
Azért nem tudjuk megmondani mennyi kegy kell neked mert nemtudjuk hány jegyed van és milyenek.
10db 5-ös 7db 4-esnél 4,58 az átlag
11db 5-ös 6db 4-esnél 4,64
12db 5-ös 5db 4-esnél 4,70
13db 5-ös 4db 4-esnél 4,76
Amúgy ne haragudj a kérdésért de hányadik osztály? Az oldalra elvileg csak 16 év felett lehet regisztrálni és ha ennyi idősen ezt nem tudod kiszámolni akkor szerintem te nem leszel 4-es matekból.
Azt tudjuk kiszámolni, hogy az év végén milyen átlageredmények kellenek a tárgyakból. Én úgy számolom, körülbelül 12 tárgyból kell ötöst szerezned a végére és ötből négyest.
Mert 12 x 5 + 5 x 4 = 80, ezt elosztom 17-el, az 4,7. Viszont nem tudom, a magatartás és a szorgalom tényleg beleszámít e az év végi átlagba.
10db 5-ös 7db 4-esnél 4,58 az átlag
11db 5-ös 6db 4-esnél 4,64
12db 5-ös 5db 4-esnél 4,70
13db 5-ös 4db 4-esnél 4,76
Amúgy hányadikos vagy? 16 év felett lehet regisztrálni az oldalra és ha ennyi idősen ezt nem tudod kiszámolni akkor kétlem hogy 4-es leszel matekból.
Kérdező, nagyon egyszerű a válasz;
A 4,6-et szorozd meg a tantárgyaid számával (jelen esetben 17-tel), ezzel kapsz egy számot, amit kerekíts fel egészre; 4,6*17 = 78,2, ezt felfelé kerekítve 79-et kapunk.
Na, amit a kerekítés után kaptunk, annyi kell, hogy a jegyeid összege legyen, vagyis 79 (vagy több, nyilván). Ha az összeg ennél kevesebb, akkor a kívánt átlagot sem érted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!