Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Budapesten melyil gazdaságtudo...

Budapesten melyil gazdaságtudományi egyetemre érdemes menni?

Figyelt kérdés
Olyan szakok érdekelnének mint a gazd.és menedzsment vagy a kermark, külkereskedelem.

2021. ápr. 2. 19:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Ha ennyire a nevéből él a Corvinus, miért lényegesen nagyobb az ott végzettek átlagos keresete, mint mondjuk a BGE-n végzetteké? Miért a Corvinuson végzett a magyar üzleti élet java?
2021. ápr. 3. 20:31
 12/19 anonim ***** válasza:
91%
A magyar üzleti élet java a BGE-n, Pécsi tudományegyetemen és a Corvinuson végzett valóban. Akkor még Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem volt, népszerűbb nevén foxi-maxi. XD
2021. ápr. 3. 20:39
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Nézz szét LinkedIn-en, hogy hol végeztek a vezető menedzsment tanácsadó cégeknél a 35 alattiak. 60-70%-uk Corvinus alumni, 10-20% külföld, a maradék BGE vagy BME. A startupoknál a BCE-BGE kb. egyenlő arányban dominál. A nemzetközi eredményeket messze a Corvinus hozza. Az üzleti életet még ma is dominálja a BCE, bár kétségtelen, hogy egyre több a BGE-s szereplő.
2021. ápr. 3. 21:02
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

“A nemzetközi eredményeket messze a Corvinus hozza.”

Ez alatt nem tudom mit értesz. Milyen nemzetközi eredményeket hoz a Corvinus? Az 1001+ rankingje mellett?

2021. ápr. 3. 21:26
 15/19 anonim ***** válasza:
Hogy s gazdasági egyetemek szakadjanak rátok sztem BGE s legjobb de lepontoztok! Mindenki oda megy ahova akar így segitsek nektek?
2021. ápr. 4. 13:54
 16/19 anonim ***** válasza:
8%
Ezt válaszoljátok meg: miért sokkal magasabb a Corvinusról kikerülők átlagol fizetése, mint mondjuk a BGE-ről kikerülőké, ha ennyivel jobb a BGE?
2021. ápr. 4. 14:17
 17/19 anonim ***** válasza:
16. Nyugodj már le, senki nem vitatta, hogy a középszar magyar gazdasági egyetemek között a Corvinus a “vakok között félszemű úr”. Érted: a világranglista 1001+ helyén lévő abszolút low-end egyetemről beszélünk... van még kérdés?
2021. ápr. 4. 14:19
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

16-os rengetek Corvinusos mondja, hogy régen volt jó az egyetem, mikor ténylegesen A! gazdasági egyetemnek számított Budapesten. Azóta gondolom változott sok dolog.

A hülye statisztikákra meg ne nagyon hallgass. Vagy gondolod pl a Magyarországon a bruttó 380-450ezer Ft átlagjövedelem is tök reális?:D

Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy Corvinuson tanulsz és hát ha ennyire elhiszed ezeket a statisztikákat és nem látsz a számok mögé, akkor tényleg eléggé sz*r gazdasági tanítás lehet ott :DDDD.

Kérdező: amiket írtál, azok nagyon általános gazdasági szakok. Szerintem BGE, Corvinus, BME, ELTE akár OE közül ha valamelyik nagyon szimpatikus, akkor jelentkezz oda, kétlem, hogy olyan nagy különbség lenne ezeknél a szakoknál az egyetemek között. DE! a BGE és a Corvinus kimondottan gazdasági egyetem, szóval ez a kettőt javasolnám inkább, viszont ha esetleg egy ELTE lenne, akkor azzal se fogsz rosszul járni szerintem :D.

2021. ápr. 4. 14:45
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Corvinusra több gazdagabb szülő gyereke jár, akiknek alapból jobb lehetőségeik vannak az életben. Ezért is tűnik jobbnak, de amúgy a színvonal hasonló mint BME-n vagy elten
2021. ápr. 4. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!