Magyar középszintű érettségin ilyen könnyű megbukni?
Múltkor írtunk kis érettségi keretein belül szövegértést és a tanárunk kiértékelés után csak 9 pontot adott rá a 40-ből.
Teljesen le voltam döbbenve. Máskor is gyakoroltam már itthon korábbi feladatsorok kitöltésével a magyar érettségit de a szövegértésnél a legnehezebbnél is elértem legalább 20 pontot.
Nem értem az egészet, 9 pont a 25%-ot sem éri el a feladattípusban tehát ez valószínűleg bukta lenne. Magyarból pedig mindig 3-as, 4-es voltam. Csak tanulni nem szerettem de ettől függetlenül azért elboldogultam mindig vele.
Valószínűleg csak a tanárod szigorú. Magyar középszinten nehéz megbukni. Csak érteni kell a szöveget...
(Nem humánosként mondom)
#3 Ez volt a legelső lépésem, látta, de nem válaszolt rá.
Megmutattam anyámnak is aki 2 diplomás és azért szövegértésben neki munkájából kifolyólag toppon kell lennie de erre még ő is azt mondta, hogy ez a szöveg amit kaptunk nagyon durván elvont és habár próbáltuk átbeszélni de sok helyen még a kérdést sem értette.
Egyébként most megcsináltam egy másikat és 25 pontos lett. Nem javítottam nagyvonalúan de nyilván nem is arra törekedtem, hogy szó szerint megegyezzen az iromámyom a megoldókulccsal hanem azt is figyelembe vettem, hogy jelentésbeli különbség abszolút ne legyen a megoldókulcs és az én megoldásom között.
Van rá példa de szerintem nem könnyű megbukni.
Szövegértési feladatnál minimum már egy kettest össze lehet szedni. Ugye ott van még a gyakorlati szöveg alkotás és az elemzés. Ezekből ha már megcsinalsz pár feladatot menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!