A lakhelyetek közelében vagy a lakhelyetektől távol jártok egyetemre? Miért így döntöttetek?
Lakhelytől távoli egyetemet választottam.
Budapesten lakom. Most így egyetemvárosba járok, sokkal barátságosabb, mindenki új ember számomra, kollégiumban lakhatok/lakhattam (ez nekem hozzátartozik az egyetem- érzéshez) Az emberek nyitottabbak, minden közel van mindenhez, gyönyörű a város.
Egy percre sem bántam meg. Annyi a hátránya, hogy most online oktatás idején nehezebb találkozót összehozni velük.
A választott szakom ugyan több helyen is van az országban, de a lakóhelyemhez Pest van a legközelebb, pedig odáig is kell kb. 2 órát utazni. De a többi messzebb lenne, ezért ez mindenképpen egy pozitívum volt az egyetem kiválasztásánál.
Az kevésbé érdekelt akkoriban, hogy más barátaim, ismerőseim hova mennek egyetemre, de szerintem én jól jártam vele, hogy voltak, akiket már ismertem Pesten.
Ezen kívül pedig az egyetem "hírneve" is vonzott, de igyekeztem utána nézni annak idején, hogy valóban ez-e a legjobb döntés. Bár akkor még nem lettem volna ellene jóval messzebb található egyetemnek sem, utólag abszolút nem bánom, hogy így döntöttem, és nem csak a város miatt. Korábban soha nem volt honvágyam, pedig több helyen is jártam, de az egyetem alatt mindenképp szükségesnek éreztem, hogy hetente hazamenjek. Ez az ország másik feléből jóval nehezebb lett volna. A képzést pedig úgy szeretem, ahogy van, úgyhogy tényleg nem bántam meg semmit.
Lakhelyemtől távolit. Fejér megyei vagyok és Szegeden tanulok, három óra busszal.
Sokáig Pest volt a másik opció, hiszen nagyobb egyetemvárosok közül az van a legközelebb, nincs két óra az út busszal, a képzés ugyanúgy színvonalas. Azonban a lakhatást, bejárást nehezen tudtam volna megoldani. Kollégiumba valószínűleg nem vettek volna fel (nálam rosszabb szociális helyzetben lévő barátnőmet nem vették fel), az albérletek sokkal drágábbak, mint Szegeden, a bejárás pedig sok időt vett volna igénybe. Végül azért választottam Szegedet, mert több rokonom ott végzett, mindenki nagyon szerette és a nyílt napon is teljesen meggyőzött a város és az iskola is. Nem kizárt, hogy például a mesterképzést esetleg Pesten csinálom, hiszen nagyobb város lévén több a munkalehetőség, és akkor már szeretnék teljes munkaidőben dolgozni, a képzést indítják ott is, de egyáltalán nem bánom, hogy ezt választottam, nagyon szeretem a helyet.
Budapesti voltam, és budapesti egyetemre mentem. Ez a legjobb az adott területen, az sem volt kérdéses, hogy felvesznek-e, így nem is jött szóba más.
Szerettem is a szüleimmel lakni, de végül egyébként úgy alakult, hogy a második évtől kollégista voltam.
a várososmban is volt az a szak, viszont önállóságra, új környezetre, szülőktől való távolságra vágytam, így inkább budapestre mentem
nem bántam meg, sőt...csak most érzem egy kicsit a hátrányát, hogy mindenki szétszóródott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!