Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van bármi értelme befejezni...

Van bármi értelme befejezni így a villamosmérnökit?

Figyelt kérdés

A mostanival együtt két félévem van vissza, viszont abban már biztos vagyok, hogy nem akarok a szakmában dolgozni. Igazából szülői nyomás miatt jelentkeztem egyetemre, és mivel jó voltam matekból meg fizikából, ezért döntöttem a villamosmérnöki mellett, de nagyon ritkán éreztem csak úgy, hogy ez a szakma nekem való, illetve az egész egyetemi élet sem vonzott soha. Mióta online oktatás van azóta meg egyenesen utálom, semmi motivációm a tanulásra...

Matek, fizika tárgyak az egyetemen is jól mentek, de a szakmai tárgyakat néha elbuktam, leginkább azért, mert nem érdekelt a dolog, így 1 év csúszásban vagyok. Szóval az lenne a kérdés, hogy van így értelme megszerezni a diplomát? Van rá esély, hogy így jobb munkát tudok majd szerezni úgy, hogy nem a szakmában helyezkedek el? Igazából bármit szívesen dolgoznék, csak ne műszaki terület legyen, az se érdekel ha kevesebb lesz a fizetésem. Most egyébként ott tartok, hogy ezt a félévet valószínűleg nem tudom befejezni ha végig online oktatás lesz, szóval akkor mindenképp otthagyom, mert még 1 év csúszást nem fogok bevállalni. De még most van az a pillanat amikor talán még menthető lenne a dolog. Ti mit tennétek?

2021. márc. 28. 18:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
De választhat olyan témát, amit nem utál... olyan tanszéken, akik segítőkészek... más is megoldotta már. Nem dramatizálnám túl.
2021. márc. 29. 19:02
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, a szakdolgozattal nem hiszem, hogy lenne probléma. Vannak olyan témák, amikben azért jártas vagyok. Így a vége fele pedig már a szakdogához hasonló komplexitású tervezési feladatokat is kellett csinálni néhány tárgyból, szóval nem az lesz a gyenge pontom. Inkább néhány tantárgy az, ami kifejezetten problémát jelent, de ezeket is talán megtudom csinálni, ha beleadok mindent.
2021. márc. 29. 20:49
 13/14 anonim ***** válasza:
53%
Figyelj rám. Dupla vagy semmi helyzetben vagy. Az egyik legértékesebb diplomád lehet, ami az egész életedet, sőt a gyerekeid életét is jobbá teszi majd, csupán ki kell magadból szenvedned a hátralévő pár félévet. Menni fog, ne add fel! Nagyon boldog leszel utána, hogy nem adtad fel. Akkor se add fel, ha végül óvodában leszel majd pedellus ezzel a diplomával. Jóformán mindenhova felvesznek vele.
2021. márc. 29. 21:42
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi mégegyszer. Én is úgy döntöttem végül, hogy most meg fogok tenni mindent, akármennyire is ki vagyok már égve. Aztán majd kiderül, hogy milyen irányba szeretnék továbbmenni mire végeztem. Mindenesetre jó tudni, hogy akkor máshova is jó lehet ez a végzettség, mert igazából ez volt a kérdésem célja, hogy megtudjam.
2021. márc. 29. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!