Töri emelt érettségi írásbelihez tankönyv? Többi lent!
Töri emelt érettségi tanuláshoz teljesen bizonytalan vagyok, melyik tankönyvből tanuljak. Ahogy oldom meg a régi érettségi feladatokat, azt veszem észre midnegyikhez a megoldás vagy téma más-más könyvekben van jól leírva. Én a Száray-féle Nemzeti Tankönyvkiadós könyvekből tanultam, de megvan a Műszaki kiadós könyvek különböző kiadásai is. Így pedig kicsit azt érzem, hogy mindent elolvasok, de semmit se tanulok meg jól normálisan. A B.Mátyus- Bori-féle könyvet is nézem. Mit ajánlotok, ti miből tanultatok/tanultok? 90 % körüli érettségire van szükségem. Jegyzetelésben nem vagyok túl jó, nem is szeretem és nagyon idő sincsen már rá.
Köszönöm szépen!
Szia!
(Elore is elnezest az ekezetek hianya miatt)
Szerintem a Szaray-s konyvek+B.Matyus-Bori konyv egyutt jol kiegeszitik egymast. Amit meg en pluszban hasznalok, az az Erettsegi adattar tortenelembol (Basane Szabo Rozalia), plusz erdekessegkent szoktam melle olvasi Romsics Ignac: Magyarorszag tortenete konyvet. Ez utobbi nem erettsegi felkeszito konyv, viszont az o meglatasai, torteneszeti munkaja ha jol tudom, elfogadott a kozoktatasban is. Illetve a Szaray-s konyvekhez van munkafuzet, en azt is hasznalom. Illetve a tortenelemcikkek.hu-n es a Rubikonon szoktam meg olvasni estenkent lefekves elott, igy az olyan mint egy kis kikapcsolodas, de meg is edukacio egyben. Illetve szoktam az alabbi oldalon szinten kikapcsolodaskent a kvizeket csinalni, mert olyan reszleteiben keri a dolgokat, hogy mindig tanulok ujat, egy-egy rossz valasz pedig “rakenyszerit” arra, hogy utana olvassak, miert is volt rossz a valasz:
En is 90 korulire gyurok, de sokszor lehetetlen kuldetesnek erzem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!