Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az érettségin csak a szóbelihe...

Az érettségin csak a szóbelihez adnak tételeket? Az írásbelinél bármi lehet a négy év anyagából vagy a tételek az írásbelihez is szólnak?

Figyelt kérdés
Csak 2 év múlva fogok érettségizni, de ezt nem nagyon értem..

2017. febr. 1. 21:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Bármi lehet, ami 4 év alatt előfordult, de: a korábbi évek kérdései alapján azért lehet látni, hogy mire számíthatsz.

Pl. irodalomból megtanulsz 3-4 kor jellemzőit (több nem nagyon fordul elő), majd megnézed, hogy mikor írták a művet és ezt máris le tudod írni az esszébe.

Nyelvtan... szövegértelmezés és nagyon alap feladatok, amit már általánosban unalmas volt (annyira könnyű), de középsuliban megint átveszitek.

Mateknál a feladatok kb. hasonlóak, más számokkal és megfogalmazással.

Az angol kb egy témazáró szintjén van, semmi extra.

Törinél adnak valami forrást + atlaszt használhatsz (ugye van olyan, aminek a hátuljában benne vannak a fontosabb évszámok) -> ha nem vagy reménytelen, akkor simán meg lehet írni négyesre tanulás nélkül is.

Én bioszból emeltet csináltam, ott még tételek sincsenek szóbelinél, ott tényleg 4 év anyaga van.

Egyébként: ha megtanulod a szóbeli tételeket az egy nagyon jó alap, akár irodalomnál (íróról tudsz beszélni) és törinél.

2017. febr. 1. 21:29
 2/2 anonim ***** válasza:
Bármi lehet, de arra is ki van adva egy követelmény.
2017. febr. 1. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!