Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fegyverműszerész technikus...

Fegyverműszerész technikus nehéz szakma? Mennyire keres jól egy ilyen szakirány?

Figyelt kérdés

2021. márc. 9. 01:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban el lehet mondani, hogy annál jobb nincs, mint ha valaki azzal foglalkozik, amit szeret, ami a hobbyja is. Ismertem fegyvermániást, aki gyűjtötte is a fegyvereket, minden gondolata velük volt kapcsolatos, de persze ha te is ilyen lennél, akkor nem kérdeznéd.

A kérdésre válaszolva, ez sok mindentől függ, általánosságban nem nehéz szakma, a seregben, vagy a rendőrségnél elhelyezkedve egy biztos megélhetést biztosít, de nem fogsz tőle különösebben meggazdagodni, bár természetesen követelmények vannak, de nem túlzottak és dolgozni is kell, ám nem fogsz bele megszakadni.

Ellenben ha mestere lennél a szakmának, kevés helyen ugyan, de kifejezetten megszedheted magad, vadásztársaságnál, vagy spéci fegyvergyártóként, mert léteznek, vagy léteztek nálunk is világhírű fegyverszakértők szinte minden időben.

Nagyapám egy ideig vagy erdész volt, vagy mezőőr, azért nem tudom, mert kisfiú voltam akkor, de puskával járta a Határt és néha engem is elvitt ide, oda.

Jártunk egy fegyvermesternél is, aki abban az időben is engedéllyel működött, fegyvert gyártott, reparált, beállított, még nyugatnémet vadászok is jártak hozzá, mert híres volt a szaktudása. Volt is óriási gyönyörű háza, Mercedese egy Trabant világban, szóval keményen megfizették, de ehhez kivételes szakértelemre kellett szert tennie.

2021. márc. 9. 03:20
 2/2 anonim válasza:

Felejtős.

Maszek nem tudsz lenni, mert sok, és drága gép kell hozzá, ráadásul egy fizetőképes vendégkör kialakítása, főleg ha messze laksz lőtértől és vadászterülettől, na akkor rohadt nehéz.

Alkalmazottként meg...kihalásos alapon mennek a melók.

2021. márc. 9. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!