Első vezetés órán mire számítsak?
Holnap lesz az első vezetés órám, dupla óra lesz. Nagyjából másfél hónapja tettem sikeres kresz vizsgát, viszont picit kezdek izgulni a holnap miatt, ugyanis ez idő alatt sajnos úgy érzem felejtettem a kresz tananyagból. Táblák, jobbkéz szabály és hasonlók úgy érzem megmaradtak, viszont elindulás, váltás, Y és a többi fordulás kikopott, nem tudom hogy esetleg ma még át kéne őket néznem (valamennyit biztosan fogok, de nyilván rengeteg anyag van) hogy ne legyek totál hülye vagy ez ciki lenne ha nem tudnám az elméletet csípőből így az első órán?
Vagy ha át kéne néznem még ma valamit, akkor miket javasolnátok, amit feltétlen szükséges tudnom a legelső órán?
Dehogy lesz. Azért vagy ott, hogy megtanuld. Oké, vizsgáztál belőle elméletben, de ezt a gyakorlatban is el kell sajátítani. Ha erre nem lenne szükség, akkor elég volna csak a kresz a jogsihoz.
Nyugodtan mondd meg az oktatónak, ha még soha nem vezettél (én is úgy mentem oda). Sokan kipróbálják ugyan már korábban, de ez nem elvárható, kötelező dolog.
Az első órám annyiból állt, hogy az oktató beült a kocsiba, és kivitt a gyakorlópályára. Ott "bemutatta" a kocsit, melyik gomb mire való, mit hogyan kell csinálni. Afféle gyorstalpaló volt, de azért részletesen, viszont első órán nem vezettem sajnos.
Az első tényleges vezetéses órán megint kivitt a pályára, ahol lassúmenetet gyakoroltam, kuplungozást és szoktam a kocsit. Fordulásokat tanulgattam, tehát nagyon az alapokat.
Abszolút nem gáz, hogy nem tudod rögtön kezelni a pedálokat, minden kocsi más, meg kell őket szokni. Én például a tanulóautót vezettem eleinte szívesebben, mert a miénken kegyetlen kicsi a fogáspont😅
De fontos, hogy ne keseredj el, ha nem megy minden elsőre tökéletesen, idő kell hozzá. Ne izguld túl és ügyesen! :)
Tőlem kérte az oktató, hogy személyi legyen nálam(ha esetleg valaha megállítana a rendőr, akkor tudod kell igazolni, hogy te vagy az xy tanítvány).
Első órán nekem is a kezelőszervek bemutatása volt, pedálok kezelése, elindulás, megállás gyakorlása. Forgalomban csak a második alkalommal mentünk (őszintén szólva nekem az még korai is volt). A táblákkal, legfontosabb szabályokkal legyél tisztában, az autó kezelését meg majd megtanulod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!