A 4 hét nyári gyakorlatért miért nem kapjuk meg a kötelező minimálbért?
Most beszéltük osztályfőnökkel, hogy 8710Ft / hét a pénzbeli juttatás.
A fél osztály egyből felmordult, hogy ez hogy lehet, mert minimálbér volt megbeszélve.
32e Ft egy hónapra? vicc komolyan. Megkérdeztük ofőt, hogy ez mégis mi, mert 29 diákból 24-nek már van szerződése megállapodott juttatással. Köztük nekem is, nálam 180.000 Ft, ami picit több, mint a minimálbér.
És most szól ofő, hogy ennyi a juttatás.
Akkor ez most hogy van? júni 16-tól elhet menni, kötelező 4 hét egyhuzamban, és 32e Ft-ért? na nem. Nem véletlenül hívják minimálbérnek. Mert az a minimum. Így van megbeszélve. A cégek ügyvezetői mindenkinek a legalacsonyabb árat mondták, azaz 160e Ft-ot, mert annyi a minimálbér egy hónapra. Mondja ofő, hogy ezt nem lehet. Hát kösz. Nem mindegy mennyit kapunk érte? Végülis teljesen mindegy, mert úgyis megkapjuk, végső esetben majd feketén, mert azért tisztességesek a munkaadók, de miért csak ennyit ér egy diák munkája? 10.-es gyerek. nem kell adózni utána, mert ez nyári gyakorlat, de teljes munkaidőben kezeli a cnc-t, és figyel minden irányba. Jövőre majd nyalókát kapunk?
10: De hát kötelező. Ez olyan, mintha kötelezővé tennék, hogy menjél a boltba eladónak, de nem fizetnek.
8000Ft-nak meg nem örülök, hát basszus, 17 éves korom óta van jogsim az összes megtakarított pénzemből vettem egy lada nivát, azzal járok suliba, miből fizessem a benzint? a biztosítást, meg a minden kötelező kis sz*rt, a kajámat, meg még a többi dolgot? lassan 18 leszek, ezért írtam, hogy még épp nem vagyok nagykorú. Heti 8000 forint nem elég!
14 éves korom óta dolgozom, 16 évesen emelték meg 200-ra a fizumat, úgy van pénzem ezekre. De 4 hét kiamradás, vagy csak egész hónapra 32 ezer édeskevés, semmire nem elég.
Kérdező, azért nem fizetnek többet, mert te oda tanulni mész, nem dolgozni.
Az a 100.000 Ft kell arra, hogy kifizessék belőle a főnököd elpazarolt idejét, amiben neked járatja a száját, meg azokat a dolgokat amiket elcseszel.
Közmunkások megkapják a minimálbért? Gyakornokok megkapják? Diákmunkások megkapják?
Na ugye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!