Lehet-e "mentességet" kérni?
Rendelkezem egy Mezőgazdasági Gépésztechnikusi végzettséggel ez az első szakmám ezt a szakmát 2016-ban végeztem el. Most arra adtam a fejem, hogy elkezdtem Gépgyártástechnológiai Technikus szakmát
2020 szeptemberében esti tagozaton. Majdnem egybe vág a kettő.
Az volna a kérdésem, hogy bizonyos tantárgyakból lehetne-e mentességet kérni?
Mivel már egyszer bizonyos tantárgyakat tanultam.
(Az egyik tanár is csodálkozik, hogy miért nem kérek mentességet mikor már van egy technikusi papírom)
Persze, ha már tanultad, és igazolni is tudod, akkor nem kell bejárnod azokra az órákra.
Lehet, hogy a technikumi képzéseken máshogy megy, az egyetemen a tárgyelfogadtatás úgy megy, hogy ha már megvan egy tárgyad, akkor meg kell adni, hogy mit akarsz kiváltatni, a Tanulmányi Osztályon pedig megnézik, hogy amiket összepárosítottál, azok tervezetei mennyire fedik egymást, ezt egy adatbázisból nézik ki.. Ha elér egy bizonyos százalékot, akkor megadják, egyébként nem.
Lehet, hogy nálatok nem veszik ennyire vérre menően, de egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!