Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biológia alapszak (Bsc)?...

Biológia alapszak (Bsc)? Elhelyezkedési lehetőségek és egyetemi képzés helye...

Figyelt kérdés

Sziasztok :D

Én nagyon szeretem a biológiát és láttam hogy van ez a biológia alapszak, csak sajnos sok mindent nem találtam róla. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a képzést mely egyetemen érdemes elvégezni (miket tapasztaltatok ott) és milyen továbbképzési lehetőségek vann? Továbbá mennyire lehet vele jól elhelyezkedn? (azt már párszor olvastam hogy a sima bsc-vel nem megy semmire az ember).

Köszönöm szépen előre is a válaszokat! :)

#biológia #biológia egyetem
2021. febr. 5. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Érdekel engem is.
2021. febr. 5. 20:41
 2/4 anonim válasza:
100%

Szegeden a legjobb, most a vírus miatt otthonrol tanulunk de vannak mikroszkópos órák amikor be kell menni kis csoportokban és nagyon király megfigyeléseket tehetünk. Nem mondom hogy könnyű de ha akkor is ezt csinálnád ha nem kapnál érte pénzt akkor megéri. Minden tárgy fontos, bár vannak töltelék tárgyak mint pl a matek, itt a deriválás volt a legnehezebben része... Személy szerint nem a kedvencem de túléltem. A sejtbiosz nagyon fontos, a harmadik év végén záróvizsga van és a fele sejtbioszos téma szóval azt oda vissza tudni kell. Van egy bizonyos hálóterv amin az látható hogy a tárgyak egymásra épülnek tehát ha nem sikerül a szerves kémia első évben akkor nem veheted fel a biokémiát addig amíg nem teljesitetted a szervest. (Megjegyzem idén 150/50 hasalt el belőle) szóval könnyű csuszni féléveket mert a biokémiábol aztán épül egy csomó minden pl genetika.

Az a szerencsénk egykomám hogy a biosz kiterjed mindenre, az élet minden területére. A legapróbb vírusoktol kezdve a bálnákig minden élő és nem élő szervezet, rendszer tanulmányozhato.

Az első kerdes amit el kell dönts hogy tényleg ez-e az utad?

A következő hogy inkább kutatnál vagy alkalmaznád korunk és a régmúlt tapasztalatait és növényorvosként hozzájárulsz hogy a termés patika legyen, ez csak egy példa, de ha a kémia izgat akkor van olyan része is.

érdemes elmenni és kapcsolatokat építeni mindenhol és feltérképezni a lehetőségeket.

Benned van a válasz arra a kérdésre hogy hol és miként fogsz elhelyezkedni, a kérdés hogy kepes vagy rá?

Hajrá leendő kolléga!

2021. febr. 7. 02:26
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :D
2021. febr. 7. 12:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az alapszakkal valóban nincs olyan sok és érdekes lehetőség, lényegében laboránsnak lehet vele elmenni. Ugyanakkor ha szépen ráépíted a mesterképzést, akár bioszból, akár kapcsolódó szakból, akkor megnyitja a kaput a tudományos élet és izgalmas munkák felé, akár az iparban is.
2021. febr. 8. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!