Tényleg csak az orvosi, mérnöki, informatikai diploma ér valamit és csak azzal lehet jól keresni?
Majdnem minden kérdés alatt azt lehet olvasni, hogyha biztosra akarsz menni menj orvosnak, gépész/villamos mérnöknek vagy informatikai pályára.
Milyen szakokkal lehet jól keresni?
Mitől függ, hogy valaki sikeres lesz-e a szakmájában?
10
Hogy csinálod? Komolyan kérdezem. Ha akarnék se tudnék nem találni munkát, pedig még nem is végeztem.
10
El nem hiszem, de tényleg.
Mint mondtam, én nem informatikai vonalon mozgok, de még a programozni tudó villamosmérnök ismerőseimnél is az a jellemző, hogy már diplomázás előtt kapják az ajánlatokat, nem pedig MSc után is komoly elhelyezkedési gondjaik vannak.
Gépészként simán felvettek volna főállásba BSc végén ahol gyakornok voltam, ahogyan most, MSc végén is kaptam ajánlatot az aktuális helyemről végzés utánra.
Tudom, hogy vannak válogatós cégek, kapásból tudnék mondani az ismertebbek közül vagy 5-6 ilyet, de jellemzően azok a cégek azok, amik tudnak is olyan fizetést adni, hogy megtehetik ezt a jelenlegi informatikus/mérnök kereslet mellett.
Hát azért az, hogy a mérnöki lét egy bombabiztos jövő az már kevésbé biztos.
Bizonyos területeken azért már telítődik a szakma, és vannak olyan iparágak ahol azért nem fizetik annyira túl őket.
Egy multinál dolgozo villamosmérök bérét ne hasonlítsd össze egy hazai cégnél dolgozó építész vagy agrár mérnökével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!