Tényleg csak az orvosi, mérnöki, informatikai diploma ér valamit és csak azzal lehet jól keresni?
Majdnem minden kérdés alatt azt lehet olvasni, hogyha biztosra akarsz menni menj orvosnak, gépész/villamos mérnöknek vagy informatikai pályára.
Milyen szakokkal lehet jól keresni?
Mitől függ, hogy valaki sikeres lesz-e a szakmájában?
Vannak emberek, akik bármilyen egyetemi végzettség nélkül milliókat/milliárdokat keresnek, nem lehet általánosítani, hogy mely végzettségekkel lehet jól keresni.
Általánosságban az elmondható, hogy az ismerettség, a protekció nagy úr.
Mérnöki, IT, orvosi szakokat azért szokták elsődlegesen mondani, mert azokból hiány van, és manapság erre épül az ipar. Szóval ezekkel nem nagyon lehet mellé lőni.
Joggal például elég nehéz jól fizető állást szerezni, de ha a családodnak van egy nagy irodája, akkor jó jövő vár rád ügyvédként, ez ilyen egyszerű.
"Tényleg csak az orvosi, mérnöki, informatikai diploma ér valamit és csak azzal lehet jól keresni?"
Kihagytad a gazdaságit. :D
Igen amúgy itt gyakorin a csapból is a BME és a BGE folyik. :D
Mérnökinformatika. :). Nem olyan egyszerű pályakezdőként az álláskeresés még msc-vel sem. Nincs szakmai tapasztalata így a visszautasítások jönnek
Ez a realitás.
5
Nagyon balfa. lehet az, aki mérnökinfoval nem tud elhelyezkedni. Én már a voltam AOI technikus, és két különböző helyen mérnök, már az első évem után, közben kerestek egy 4. fortune 500-as céghez pár napja, hogy el akarnak csábítani. A fizetésem már most netto 400. Hozzá kell tennem azt is, hogy most kezdem az utolsó félévemet BSc-n, és csak 1 félév csúszásom van, az is csak azért, mert nem tetszett a szakdoga témám és dobtam első körben.
Veled van a baj, ha nem találsz munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!