Mások hogy dolgoznak nehezebb MSc mellett?
Figyelt kérdés
Több mesterképzéses egyetemistától is hallottam már, hogy ők dolgoznak egyetem mellett, ráadásul szakmán belül. Mégis hogy? Én most kezdem az MSc-t, de annyi órám lesz, hogy heti 10 óra SE fér bele. Akik tudnak dolgozni, azok mégis hogy csinálják? Ellógják az órákat? És a kis létszámos órákkal és gyakokkal mi van?
Volt egy olyan illúzióm, hogy jajj majd én dolgozok a mester alatt már végig, de most eléggé elkenődtem...
(Nehezebb: VIK, VBK, TTK-s szakokra értem első sorban, én magam is mérnök MSc-t kezdek, a többi szakra nincs rálátásom.)
2021. jan. 30. 13:47
1/16 A kérdező kommentje:
Továbbá azokra értem, akik NEM home-office-ban dolgoznak.
2021. jan. 30. 13:49
2/16 anonim válasza:
Mérnöki szakokon van duális képzés. Ott a cég és az egyetem összeegyezteti az időpontokat, nem ütközik a kettő. Az hogy dolgozik a mérnöki képzés alatt nyílván nem azt jelenti, hogy heti 5 napot. Sokan 1 napot szabaddá tesznek, oda nem vesznek fel órákat, és csak azon az egy napon.
4/16 A kérdező kommentje:
A duális képzést ismerem, az én szakommal nem indult. De kétlem, hogy sokan így dolgoznának, nagyon sok egyetemista nem is tudja, hogy létezik ilyen. Ezért született a kérdés, hogy ha nem home-office, de nem is duális, akkor mégis mikor vagy hogy oldják meg mások a nehéz szak mellett a munkát.
2021. jan. 30. 20:28
5/16 anonim válasza:
Igaz nem nehéz szak (tanulni azért kellett mert nem adták csak úgy oda a diplomát) mellett, de én dolgoztam Szocped alapképzés alatt. Levelezőn végeztem természetesen. De még így is volt hogy pénteki napokon nem tudtam mindig ott lenni mert nem engedtek el a munkahelyemről. Most a mestert kezdem, szintén levelezőn, munka, család mellett. Aki nappalin van és úgy dolgozik na arra én is kíváncsi vagyok hogy csinálja.
6/16 anonim válasza:
Ott írtam, heti 1 napot szabaddá tesz, oda nem vesz fel tárgyakat, és aznap dolgozik...
7/16 A kérdező kommentje:
Az az egy nap sem tűnik túl reálisnak, a legtöbb munkára legalább 20 órát kértek, hogy az ember menni tudjon. Szóval max valami egyéb diákmunka lehet az, nem pedig a szakterületén belül az adott hallgatónak, én pedig kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy szakmán belül hogy tudnak az emberek nehéz MSc mellett dolgozni...
2021. jan. 31. 20:10
9/16 A kérdező kommentje:
Gondoltam a leírásból egyértelmű, hogy NAPPALIS képzésre vonatkozik a kérdés... elég szomorú lenne, ha valaki nem tudna levelező mellett dolgozni.
2021. jan. 31. 21:40
10/16 anonim válasza:
Akkor eredj levelezőre és dolgozz úgy. Egyértelmű hogy nappali mellett nem tudod megoldani. Miért kell ezt így továbbra is kérdezgetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!