Villamosmérnök BSC elég vagy muszáj megcsinálni az
MSC-t?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy elég lenne-e egy BSC diploma vagy menjek MSC-re. BSC-vel is ugyan úgy felvesznek mint MSC-vel? Fizetésben nagy különbségek vannak? Nagy hátrány lenne ha csak BSC diplomám van?
Hosszútávon megérné szerintem az Msc, műszaki pályáról nem tudok nyilatkozni, de informatikánál az Msc egy olyan 100-150 ezres pluszt jelent(het) havonta.
2021. jan. 29. 09:51
3/10 anonim válasza:
Csirke ez tapasztalat, vagy csak így gondolod?
2021. jan. 29. 10:26
4/10 anonim válasza:
Meg a fszomat azt 😂 Informatikai mesterszakkal ugyanúgy 250-ről indult a fizetésem és ugyanúgy be kellett verekednem magam a szakmába, mint egy mezei alapszakosnak. Nem értem, miért gondoljátok, hogy bárki, ismétlem, bárki fizetni fog nektek a papírért, amit magatoknak csináltok, főleg egy olyan szakmában, ahol sokan időpazarlásnak tartják a munka helyett egyetemmel töltött éveket (ezzel nem értek egyet, de ez van, kollégám papír nélkül kap annyit, mint amennyit én és pár végzett mesterszakos, hasonló tapasztalattal).
2021. jan. 29. 10:59
5/10 anonim válasza:
#3 közeli rokon tapasztalata és valós, láttam az utalásait
#4 nem pályakezdőről volt szó, hanem 20 éve a szakmában levő személyről, multinál
2021. jan. 30. 00:11
6/10 anonim válasza:
5
Akkor láttad egy ember utalásait esetleg 2-ét eltérő tapasztalattal, eltérő munkakörrel és lehet eltérő cégnél.
1 ember fizetéséből nem is értem, hogy lehet levonni következtetést.
Amúgy csak a hülyeségek elkerülése végett "20 éve a szakmában lévő személy". A bolognai rendszer nem 2000-ben vezették be, hanem 2005-6 körül ami azt jelenti, hogy inkább 10 éve vannak ezek az emberek a "szakmában" mint 20 de nagyon max is inkább 14.
2021. jan. 30. 07:36
7/10 anonim válasza:
Szerintem ez most úgy van, hogy ha kell az ember a lyuk betömésére, akkor BSC is elég, mert "az is felsőfok, nem?"
2021. jan. 30. 08:37
8/10 anonim válasza:
Főiskola+egyetem időszakban tanult, még a bolognai rendszer előtt. Programtervező matematikus szerepel a diplomáján.
Azonos cégnél dolgoztak, azonos munkakörben, egymás mellett ültek az irodában, nagyon jóban voltak. Az alacsonyabb végzettséggel rendelkező személy pedig 2 évvel korábban kezdett ott dolgozni.
Ha nem ez a tapasztalatod sajnálom, ha pedig nem hiszel nekem akkor nem tudok mit csinálni.
Nézz körül itt, statisztikák vannak az egyes szakokon végzett hallgatók adatairól, többek között fizetéséről néhány évfolyamra lebontva.
2021. jan. 31. 19:04
10/10 anonim válasza:
Én villamosmérnök BSc-vel kezdtem el dolgozni az idén, pár héttel később kezdett egy másik srác, szintén BME-ről, de ő MSc-vel. Ugyanannyit kap, mint én, (ugyanúgy 40 órára). Amúgy vegyesen vannak B- és MSc-sek is a csoportban, nem mindenkivel beszéltem erről, csak a hasonlóan kezdőkkel. Aki többet kap(hat), az régebbóta van a cégnél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!