Miért van az, hogy itt gyakorin olyan sok a rosszindulatú ember?
Tisztelt a kivételnek! Elsősorban "Közoktatás, tanfolyamok" főkategórián belülre gondolok, azért mert mostanában ezeket olvasgattam, hogy kérdést kapjak a válaszaimra.
Talán azért mert azt gondolják, hogy név és arc nélkül mindenkinek mindent írogathatnak?
Vagy csak szimplán irigységből?
Miért járnak le egyesek iskolákat, szakokat, nyelveket?
Pusztán azért mert az ismerőse ismerősének az ismerősétől hallotta hogy ez vagy az olyan rossz, amúgy meg lila gőze sincs az egészről?
Mert ha itt mindenki az általatok menőnek tartott szakokon tanulna vagy az lenne a végzettsége (ami olvasva a kérdéseket válaszokat, szerintem az orvos, jogász és a mérnök) akkor nem ide írogatna vagy ha mégis akkor sem olyan bődületes nagy ostobaságokat mint amik itt megszületnek.
Miért kell lenézni, lejárni azt aki nem beszél 14 évesen 10 nyelven és nincs nyelvvizsgája 6 nyelvből? Honnan tudjátok hogy kinek mi az élettörténete, kinek hogyan alakult az élete és mit tudott, mit nem tudott, miért és miért nem elvégezni, letenni?
Miért vagytok előítélettel?
Miért kell egyes szakokat "alibi szaknak" vagy "büfészaknak" nevezni? Azért mert egyesek egy ilyenre sem voltak jók? Vagy mert hallottátok valahol (ne tán itt olvastátok gyakorin) de alapja sosem volt? Meg aztán honnan tudjátok hogy amivel Nagy Pityu nem tudott elhelyezkedni, az Kis Marinak sem fog majd sikerülni? Akik megszólják a másikat azok mire vitték az életben, milyen hatalmas karriert futottak be?
Ne haragudjatok de utálom nagyon az ilyesmit. Ez az oldal szinte már csak erről szól. Figyeljétek meg hogy a kérdések alatt alig akadnak már értelmes, normális, segítő válaszok. De miért?
Nem lehet, hogy először magunkon kellene változtatni, aztán majd ha megtanultunk értelmesen kommunikálni ítélkezés nélkül, utána válaszolni?
Köszönöm ha elolvastad!
A gyakori kérdések mentalitásához híven várom a lepontozó, lejárató, beszólogatós, majd én megmondom a tutit hozzászólásokat.
Azért oltják le ezeket az embereket, mert sokszor úgy viselkednek mint akik maguk szarták a spanyolviaszt.
Tanult valamit 1-2-3 évig ez van, de egy bölcsész műszaki dolgokban ne érezze már magát legalább egyenrangúnak egy mérnökkel. Ugyan így egy mérnök sem érzi magát sose egyenrangúnak egy orvossal a biológia területén.
Az hogy olvasol valamit, rákérdezel egy dolog, de az amikor előadod, hogy te mennyire vágod az áramköröket mert volt középiskolás fizikád az kész vicc.
Az pedig, hogy elvégez valami futyi egyetemet legyen annak bármi is a neve, de előadja, hogy "Én vagyok az egyetemista" na az gáz és ezt többségében azok csinálják akik büfészakon voltak, mert az ő kvalitásaik annyira megnőttek.
Pl annak aki beszél egy idegen nyelvet választékosan tök jó, de manapság általában azért mindenki elgagyog angolul. Ha nem is felsőfokon, de hétköznapi életben kb és kis rutinnal egyre jobban. Persze a nyelv még mindig a leghasznosabb bölcsész dolog.
Anno volt a youtube-n valami magyar csaj aki pszichológiai dolgokról beszélt, hogy ezek voltak a legérdekesebb dolgok. Igazából minden amit felsorolt számomra nem hozott újdonságot. Nem állítom, hogy 5-ösre levizsgáznék most egy tárgyából, de sok újat 10-20 perc alatt nem mondott. Ellenben, ha neki elkezdené valaki mondani, mondjuk a 3-as integrált csak pislogna mint hal a szatyorban, vagy mondjuk a gépi tanulást felvezetni. Amiről ő beszélt szintúgy érdekes mint az utóbbi, viszont előbbit elég elmondani és kb meg is érti az aki hallja utóbbinál pedig igencsak toppon kell lenni. Ez a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!