Általános orvosi diploma után csak orvosi egyetem tanszékén doktorálhatok, vagy akár pszichológiai intézetnél is?
Köszönöm szépen a válaszokat. Közben kicsit eltértünk a tárgytól, nem szerettem volna “forradalmat” indítani, de igazából nem probléma, mert nekem minden válasz hasznos volt, viszont úgysem fogja meggyőzni senki a másikat az igazáról, tehát szerintem ebbe felesleges belemenni.
Kíváncsi lennék egy olyan véleményre, aki mindkettőt elvégezte.
Egy szóval sem mondtam, hogy annyi pszichológiát tanulok, mint egy pszichológus. Azt mondtam, hogy az orvos több szemszögből és részletesebben vizsgálja az embert. Ide tartozik az orvosi szakirányokon belül a pszichiátria is.
A kognitív idegtudomány a fasorban sincs a neuroanatómiához, ami tövéről hegyére leírja az ember egészbtestében lévő idegi működéseket...az, hogy tanulsz agyibterületeket...jéghegy csúcsa
Előző válaszoló vagyok
Kérdező, hozzád szólok, én értem a kérdésed, és teljesen jogos. Válaszd azt, amelyik valóban érdekel, amelyikben jobban el tudod magad képzelni. Az idegtudomány egy hatalmas, máig kiaknázatlan terület, ha megfogadsz egy tanácsot, akkor orvosként ebben a témakörben szerintem nagyobb karriert tudnál kiépíteni, mint pszichológiából. Ez magánvélemény. Szíved joga.
A több szemszög is vitatható, ha azt nézzük, hogy hogyan áll hozzá egy kérdéshez egy pszichológus és egy pszichiáter, de mindegy.
Én pedig nem azt állítottam, hogy a kognitív idegtudomány mindennek a csúcspontja. Azt arra írtam, hogy szerinted a pszichológia bölcsészet, mert ott nem tanulnak természettudományt. Hát de tanulnak, sőt, nincs is túl sok tipikus "bölcsész" tárgy pszichológián (mellesleg pl. a statisztikát sem nevezné senki bölcsészetnek, de most már tényleg nagyon eltértünk a tárgytól).
A pszichológiai cikkek olvasását pedig tényleg jóindulatból ajánlottam, mert úgy érzem, hogy te úgy képzelsz minden pszichológust, mint Freudot, aki a kanapén fekvő páciens tudatalattijában turkál. A kutatók márpedig tudományosan vizsgálnak dolgokat, nem csak elmélkednek.
Kérdező: Én pedig, mint már korábban is írtam, utána néznék a pszichológiát oktató egyetemeken, hogy milyen lehetőségeid lennének pontosan. Ha nem találsz olyat, ami számodra kellően lefedi a pszichobiológia területét, akkor szerintem is maradj orvosin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!